podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Novice Novo mesto

Voda zalila klet v Dragatušu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2012 19:40

Meteorna voda je v dopoldanskem času povzročila kar nekaj nevšečnosti tudi na območju Brežic, Novega mesta in Bele krajine.

V naselju Jesenice v občini Brežice je zalila garažo stanovanjske hiše. V občini Kostanjevica na Krki je Krka poplavila na izpostavljenih območjih vsakoletnih poplav, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

V naselju Pusti Gradec v občini Črnomelj je narasla voda ogrožala lesen most. Prav tako v občini Črnomelj je voda zalila cesto Drežnik–Nova Lipa. Voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Dragatušu. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami zaščitili stanovanjsko hišo v Črnomlju, ki jo je ogrožala voda. Meteorna voda pa je zalila prostore večnamenskega doma v Starem trgu ob Kolpi.

Jutri bo snežilo

Jutri nam bo dan popestrila pošiljka snega, prve snežinke lahko pričakujemo v popoldanskih urah. Kot je povedal Jure Cedilnik z Agencije RS za okolje (Arso), bo začelo snežiti popoldne, nehalo pa bo enkrat ponoči. Po ocenah bo zapadlo od 5 do 10 centimetrov, v višjih legah lahko lokalno zapade tudi več snega, in sicer do okoli 15 centimetrov. Na Primorskem bo deževalo.

V ponedeljek se bo razjasnilo, temperature pa bodo okoli 0 stopinj Celzija. Najhladnejše bo torkovo jutro, ko se bodo temperature spustile tudi do -5, ponekod do -8 stopinj Celzija.

Nova pošiljka snega v torek


Nov sneg pa lahko spet pričakujemo v torek popoldne in v noči na sredo. Tudi takrat bo lahko zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega.