Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Vodstvo Krke letos predlaga višjo dividendo

Piše: STA

Čas objave:
07.04.2023 07:42

Nadzorni svet in uprava družbe Krka sta na sredini seji nadzornega sveta oblikovala predlog, da se Krkinim delničarjem letos izplača dividenda v višini 6,60 evra bruto na delnico, kar je 17,2 odstotka več kot lani, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila družba.

Vodstvo bo skupščini, ki bo 6. julija, predlagalo, da se od okoli 408,16 milijona evrov bilančnega dobička za dividende nameni nekaj več kot 204,4 milijona evrov oz. 6,60 evra bruto na delnico, za druge rezerve iz dobička 101,86 milijona evrov in za prenos v naslednje leto prav tako 101,86 milijona evrov.

V družbi opozarjajo, da so ti zneski izračunani ob upoštevanju stanja lastnih delnic na 31. marec in da se bo ob objavi sklica skupščine v izračunu upoštevalo število lastnih delnic na dan sklica skupščine.



Krka je lani od okoli 318,63 milijona evrov bilančnega dobička za dividende namenila nekaj več kot 175 milijonov evrov oz. 5,63 evra bruto na delnico, kar je bilo 12,6 odstotka več kot leto prej.

Kot so še sporočili iz novomeškega farmacevta, bo nadzornik Borut Jamnik zaradi zakonskih zahtev v zvezi z nastopom druge funkcije 6. julija odstopil. Jamnik je bil namreč za petletno obdobje imenovan za člana uprave SID banke. Nadzornemu svetu in upravi se je na sredini seji zahvalil za zgledno sodelovanje in jima zaželel uspešno delo, so zapisali.