kralj charles, luton, jajce Svet24.si

FOTO: V kralja Karla že drugič zalučali jajce

klemen volontar Svet24.si

Slovenski gorski reševalci zaviti v črnino, po ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba

robert golob pl2 Reporter.si

Golob je tako učinkovito likvidiral opozicijo, da...

hrvaska Ekipa24.si

Nepričakovan zaplet! Slovenski novinar hrvaškega...

Eva Luna Mlakar Njena.si

Saj ne boste verjeli, kdo izvaja spletne napade

umor, robert pevec, dravograd Ekipa24.si

Nekdanji slovenski reprezentant za umor žene ...

Novice Brežice

Vokalna skupina Aria nagrajena

Piše: Občina Brežice, Vokalna skupina Aria

Čas objave:
03.06.2019 07:14

V Mestni hiši Brežice je prejšnji konec tedna, župan občine Brežice Ivan Molan čestital pevkam Vokalne skupine Aria in predsednici Kulturnega društva Zvezda Dobova Darinki Cvetko Šegota za trojni uspeh na 18. mednarodnem zborovskem tekmovanju in festivalu VENEZIA IN MUSICA, ki je potekalo maja v Italiji. Vokalno skupino Aria, ki deluje pod okriljem KD Zvezda Dobova od leta 2013, sestavljajo Katja Bogovič, Anja Bogovič, Anja Tomše, Sara Tomić in Ela Urek.

Ob vidnejših uspehih na državni in mednarodni ravni, ki jih s svojim delom dosežejo posamezniki in društva ter ostale organizacije v občini, Občina Brežice v znak priznanja pripravi sprejem, kjer se župan sreča z dobitniki, jim čestita in se s simboličnim darilom zahvali za prispevek pri promociji občine. Občina Brežice vsako leto preko javnih razpisov zagotavlja proračunska sredstva za sofinanciranje delovanja društev ter izvajanje programov, v letu 2019 namenja občina za društva in organizacije cca 900.000 evrov.

Župan Ivan Molan je pevkam čestital za osvojeno zmago v kategoriji malih vokalnih skupin, za zlato priznanje in posebno nagrado za izjemno izvedbo slovenske ljudske pesmi Nocoj pa, oh, nocoj v priredbi Tineta Beca (delo je bilo napisano prav za njihovo zasedbo). Župan Ivan Molan se jim je zahvalil za aktivno sodelovanje v lokalnem okolju, saj je Vokalna skupina Aria redna gostja na različnih prireditvah, vse pogosteje pa so tudi zaželene gostje na dogodkih širom Slovenije.

Po besedah mladih pevk je na tekmovanju v Italiji sodelovalo 12 zasedb iz sedmih držav (Avstrija, Češka, Hrvaška, Italija, Kazahstan, Slovenija, Tajska), nastope je ocenjevala tričlanska komisija v sestavi Battista Pradal (Italija), Luis Cipriano (Portugalska) in Rohan de Lanerolle (Šrilanka). Vzdušje na tekmovanju je bilo izjemno pozitivno, so se strinjale pevke, presenetilo jih je povabilo na nastop v finalu za veliko nagrado tekmovanja, saj so pogosto vokalne zasedbe na zborovskih tekmovanjih bolj v ozadju.