Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Volitve EU 2019

Piše: R.K.

Čas objave:
08.04.2019 13:04

V skladu s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji Radio Krka objavlja

PRAVILA ZA IZRABO PROGRAMSKEGA ČASA RADIA KRKA MED VOLILNO KAMPANJO ZA VOLITVE POSLANCEV IZ SLOVENIJE V EVROPSKI PARLAMENT 2019

Pravila opredeljujejo obseg, pogoje in način za izrabo programskega časa med volilno kampanjo (26.4.2019 – 24.5.2019) za volitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo v nedeljo, 26. maja 2019. Za informativne oddaje velja v času volilne kampanje načelo prepovedi politične propagande. Radio Krka si bo v skladu z zakonodajo in svojo uredniško politiko v času volilne kampanje prizadeval enakopravno spremljati mnenja političnih strank, skupin in posameznikov, njihovih argumentov in njihove dejavnosti v volilni kampanji, kot to novinarjem narekuje novinarski etični kodeks. O obsegu in vsebini prispevkov odloča uredništvo samostojno.

Radio Krka bo med volilno kampanjo za volitve poslank in poslancev iz Slovenije v Evropski parlament vsem kandidatom in kandidatkam, političnim strankam oz. listam (v nadaljevanju: naročnikom) omogočil naročeno oz. plačljivo predstavitev v programu, in sicer v obliki zakupljene (naročene) oddaje, sponzorstva ali oglasov. Vsi naročniki bodo obravnavani enakopravno.

Radio Krka bo med volilno kampanjo naročnikom omogočil, da zakupijo 5 minutne termine oz. oddaje, namenjene samopredstavitvi ali vodenemu pogovoru, in sicer ob sredah ob 11.05 uri.

Radio Krka ponuja tudi možnost objave predvolilnih oglasov, ki bodo objavljeni v terminih, tudi sicer namenjenih oglaševanju.

Zakup oz. datum naročene oddaje je potrebno rezervirati vsaj 3 dni pred objavo. Velja načelo, da Radio Krka potrdi zakup termina, če ga predhodno ni zakupil drug naročnik. Enako velja tudi za predvolilne oglase, naročiti jih je potrebno vsaj 3 dni pred objavo. Naročene oddaje in oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje za evropske volitve 2019.

Naročene predvolilne oddaje in oglasi bodo jasno zvočno označeni, naveden bo naročnik oz. plačnik oddaje.

Med volilno kampanjo za program Radia Krka velja tudi, da novinarji in sodelavci radia, ki se bodo odločili za kandidaturo na volitvah ne smejo voditi ali urejati oddaj in tudi ne pripravljati avtorskih prispevkov.
Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema direktorica Radia Krka, Aurelia Florina Papež.

Pravila so objavljena na www.radiokrka.si.

Kontaktni elektronski naslov Radia Krka v času volilne kampanje: aurelia.papez@radiokrka.si.


direktorica:
Aurelia Florina Papež