atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šmarješke Toplice

Volitve v Šmarjeških Toplicah še niso zaključene

Piše: Dolenjski list, M.K.

Čas objave:
15.01.2019 00:06

Volitve v občini Šmarješke Toplice še niso zaključene - sporoča skupina občanov in občinskih svetnikov starega sklica, ki bo danes popoldne pred občinsko stavbo v Šmarjeti uradno predala peticijo in zbranih 364 podpisov pod njo za ponovne volitve v volilni enoti Beli Cerkvi.

Slednje je, kot je znano, po vseh zapletih Upravno sodišče decembra preklicalo in zmago v drugem krogu županskih volitev pripisalo Marjanu Hribarju, zdajšnja županja Bernardka Krnc pa je ustanovno sejo novega sklica občinskih svetnikov, ko bi moral novi župan tudi priseči, sklicala šele za 30. januar. To bi že tako ali tako pomenilo, da bi nov občinski svet zaprisegel šele po več kot dveh mesecih od izvolitve 18. novembra lani, kaj za vse skupaj pomeni omenjena peticija, pa bomo seveda še poročali. Sicer pa je tudi

Krnčeva danes zjutraj sporočila, da namerava vložiti pritožbo v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega rezultata na Občinski svet Občine Šmarješke Toplice. O podrobnostih in sami vsebini pritožbe bo spregovorila na jutrišnji tiskovni konferenci v Beli Cerkvi.