mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Gino Tadej Podgornik Tjasa Vrecic 6_01 Njena.si

Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Novice Šmarješke Toplice

Volitve v Šmarjeških Toplicah še niso zaključene

Piše: Dolenjski list, M.K.

Čas objave:
15.01.2019 00:06

Volitve v občini Šmarješke Toplice še niso zaključene - sporoča skupina občanov in občinskih svetnikov starega sklica, ki bo danes popoldne pred občinsko stavbo v Šmarjeti uradno predala peticijo in zbranih 364 podpisov pod njo za ponovne volitve v volilni enoti Beli Cerkvi.

Slednje je, kot je znano, po vseh zapletih Upravno sodišče decembra preklicalo in zmago v drugem krogu županskih volitev pripisalo Marjanu Hribarju, zdajšnja županja Bernardka Krnc pa je ustanovno sejo novega sklica občinskih svetnikov, ko bi moral novi župan tudi priseči, sklicala šele za 30. januar. To bi že tako ali tako pomenilo, da bi nov občinski svet zaprisegel šele po več kot dveh mesecih od izvolitve 18. novembra lani, kaj za vse skupaj pomeni omenjena peticija, pa bomo seveda še poročali. Sicer pa je tudi

Krnčeva danes zjutraj sporočila, da namerava vložiti pritožbo v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega rezultata na Občinski svet Občine Šmarješke Toplice. O podrobnostih in sami vsebini pritožbe bo spregovorila na jutrišnji tiskovni konferenci v Beli Cerkvi.