Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice

FOTO: Vlak trčil v avto

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
05.02.2018 10:16

V petek okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na prehodu ceste čez železniško progo v Šmihelu v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo trčil v avtomobil, ki ga je vozil 53-letni voznik.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 130 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 715 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla, ena je bila huje in še dve lažje poškodovani, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in požarov.

PROMETNA VARNOST
Vlak trčil v avtomobil
V petek okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na prehodu ceste čez železniško progo v Šmihelu v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo trčil v avtomobil, ki ga je vozil 53-letni voznik. Po trčenju je poškodovano in nevozno vozilo 53-letnega voznika obstalo na železniških tirih, vanj pa je trčil potniški vlak. V nesreči se ni nihče poškodoval, 18-letnemu povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči poškodovan pešec
Na parkirnem prostoru v Metliki se je 2. 2. nekaj po 14. uri zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval otrok. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na parkirnem prostoru pri vožnji vzvratno trčil v otroka, ki se je nahajal za vozilom. Lažje poškodovanega otroka so oskrbeli v metliškem zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola, so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Vozil z 2,8 promili alkohola in brez vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa v Senovem so policisti 2. 2. v večernih urah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,34 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Voznik pod vplivom alkohola
Novomeški prometniki so 3. 2. zvečer v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 58-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA
Vlomi
Med 31. 1. in 2. 2. je v kraju Hrib pri Orehku neznanec vlomil v dve zidanici in dva objekta ob zidanici. Odtujil je televizijski sprejemnik, kompresor, grelnik vode, namizni žar, zamrznjeno meso, suhomesnate izdelke in kuhinjske nože in poškodoval notdranjost objektov. Lastnika ocenjujeta, da je oškodovan za okoli 3500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nedovoljeni prehodi državne meje
Minuli  konec  tedna  so  policisti na območju Žuničev, Učakovcev in Vinice izsledili  in  prijeli 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med  postopki  so  ugotovili,  da  gre  za  12 državljanov Alžirije in šest državljanov  Maroka.  Tujci  so  zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.