atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Vožnja z mestnimi avtobusi septembra brezplačna

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
01.09.2019 19:40

Septembra Mestna občina Novo mesto v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) tradicionalno omogoča brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi za vse uporabnike, brezplačna je tudi izposoja koles v Turistično informacijskem centru Novo mesto.

ETM sicer poteka od 16. do 22. septembra z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov. Številna prizadevanja na tem področju v Mestni občini Novo mesto potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je ravno v času ETM, ki se bo 20. septembra z dogodkom Dan brez avtomobila zaključil na Glavnem trgu.

ETM letos poteka pod geslom »Gremo peš«, Mestna občina Novo mesto v sodelovanju s številnimi društvi in organizacijami pripravlja različne aktivnosti z namenom spodbujanja hoje in ostalih trajnostnih oblik mobilnosti: šolarji bodo nadaljevali priljubljeni projekt organiziranega pešačenja v šolo Pešbus, Pohodniško društvo Novo mesto organizira pohod za vse generacije po Novem mestu, za starejše pripravljajo kolesarski izlet s kolesi GoNm, na dogodku Dan brez avtomobila pa bodo potekale izobraževalne delavnice, na voljo bodo animacijske naprave, s svojim programom se tradicionalno predstavljajo tudi številna društva in organizacije.

Celotni program dogajanja je objavljen tukaj.