jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Novo mesto

Vožnja z mestnimi avtobusi septembra brezplačna

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
01.09.2019 19:40

Septembra Mestna občina Novo mesto v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) tradicionalno omogoča brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi za vse uporabnike, brezplačna je tudi izposoja koles v Turistično informacijskem centru Novo mesto.

ETM sicer poteka od 16. do 22. septembra z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov. Številna prizadevanja na tem področju v Mestni občini Novo mesto potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je ravno v času ETM, ki se bo 20. septembra z dogodkom Dan brez avtomobila zaključil na Glavnem trgu.

ETM letos poteka pod geslom »Gremo peš«, Mestna občina Novo mesto v sodelovanju s številnimi društvi in organizacijami pripravlja različne aktivnosti z namenom spodbujanja hoje in ostalih trajnostnih oblik mobilnosti: šolarji bodo nadaljevali priljubljeni projekt organiziranega pešačenja v šolo Pešbus, Pohodniško društvo Novo mesto organizira pohod za vse generacije po Novem mestu, za starejše pripravljajo kolesarski izlet s kolesi GoNm, na dogodku Dan brez avtomobila pa bodo potekale izobraževalne delavnice, na voljo bodo animacijske naprave, s svojim programom se tradicionalno predstavljajo tudi številna društva in organizacije.

Celotni program dogajanja je objavljen tukaj.