boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Novo mesto

Vpis v novomeške otroške vrtce še do jutri

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.03.2016 09:28

Starši lahko otroke v novomeške vrtce vpisujejo do petka, 11. marca. V novem šolskem letu bodo lahko v šest javnih vrtcev Mestne občine Novo mesto in en zasebni sprejeli predvidoma nekaj manj kot 420 otrok.

Število prostih mest je odvisno od jesenskega odliva otrok v šolo ter oblikovanja skupin glede na prejete prijave.

V novomeški občini delujejo javni vrtci Ciciban in Pedenjped, obšolska vrtca pri osnovnih šolah v Stopičah in Brusnicah ter koncesijska vrtca Ringaraja in Vrtec Jana. Poleg teh deluje še zasebni Petrov vrtec.

Z novomeške občine so sporočili, da bodo imeli v vrtcu Ciciban približno 150 prostih mest, kar je enako kot lani. V Pedenjpedu bo predvidoma na voljo 217 mest oz. nekaj več kot lani.

V stopiškem vrtcu imajo za novo šolsko leto prostih predvidoma 35 mest oz. več kot lani, v brusniškem vrtcu pa predvidoma sedem prostih mest. V koncesijskem družinskem vrtcu Ringaraja naj bi bilo prostih osem mest, sicer pa naj bila primerjava z lanskim vpisom možna šele po končanju rednega letnega vpisa, so dodali.

V novomeški občini so sicer v začetku zadnjega šolskega leta sprejeli vse v vrtec vpisane otroke, medtem ko medletni kandidati še čakajo na vpis. Sicer pa vprašanje nezadostnega števila mest v otroških vrtcih spoti rešujejo z odpiranjem novih oddelkov. Kot občinski dolgoročni cilj so navedli možnost vpisa za vse prosilce.

Cene dnevnih programov javnih vrtcev v novomeški občini se v skupini prvega starostnega obdobja gibljejo od nekaj manj kot 404 evre mesečno do slabih 443 evrov. V drugi starostni skupini pa od dobrih 297 do nekaj manj kot 325 evrov.

Otroke iz drugih občin v novomeških vrtcih obravnavajo podobno kot domače, razlika je le pri plačilu, pri katerem imajo novomeški starši nekaj ugodnosti. Novomeški otroci imajo tudi prednost pri sprejemu v vrtec.

Glede tovrstnih naložb so na novomeški občini opozorili, da se pripravljajo na gradnjo novega otroškega vrtca v novomeškem Bršljinu. Imel bo dva oddelka več od zdajšnjih štirih, omenjeno dvoletno naložbo pa ocenjujejo na 650.000 evrov, ki jih bo občina zagotovila sama.

V proračunu tekočega leta je ob pogoju sofinanciranja predvidena tudi energetska obnova enote Metka vrtca Pedenjped in ureditev vrtca Lešnica, so še sporočili z novomeške občine.