900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

Vrata turizma - destinacije Posavje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2013 14:27

/OGLASNO SPOROČILO/ Projekt Vrata turizma – destinacije Posavje spodbuja potenciale za dolgoročni razvoj turizma in podeželja

V občini Brežice zaključujejo 373.901,00 EUR vreden projekt Vrata turizma – destinacije Posavje, ki je z 199.853,00 EUR sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in je kot rezultat programa med drugim realiziral tudi novo delovno mesto.

V projektu je imela vlogo nosilnega partnerja Občina Brežice, ZPTM Brežice, Magičnost ustvarjanja, Društvo vinogradnikov »Dolina - Jesenice«, Društvo ljubiteljev bizeljčana in Združenje za promocijo Bizeljskega pa so imeli vlogo partnerjev.

Projekt je namenjen boljši promociji ponudnikov lokalnih turističnih produktov in storitev, na drugi strani turistom kot koristnikom teh storitev. Kot osnovni produkt projekt izpostavlja vino, zato posebej vključuje pridelovalce vin na območju destinacije Posavje.


V sklopu projekta je obnovljena Mestna hiša na lokaciji CPB 22, kjer se je uredilo pet skupnih prostorov za neposredno in en prostor za posredno trženje lokalnih proizvodov in storitev. V prostorih se nahaja več kot 30 stalnih ponudnikov domačih izdelkov, več kot 50 vinarjev, ki svoje izdelke postavljajo na ogled in prodajo na policah vinoteke, trgovine z domačimi izdelki. V hiši pa si lahko ogledate tudi film o turističnih produktih Posavja.

Za večjo konkurenčnost lokalnih proizvodov in storitev je izvedenih večje število usposabljanj, degustacij vin, ocenjevanj vin, ter promocijskih dogodkov, kjer so sodelovala različna društva in posamezniki. Tekom projekta so oblikovane tudi tri nove prodajne poti in izdelana Katalog vin in vinarjev ter Monografija.
Vrata turizma, vrata Mestne hiše Brežice so odprta od ponedeljka do sobote od 10:00 do 18:00, izven tega časa pa po dogovoru. Vabljeni v Brežice!