900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentrupert

Vreme ne bo ovira za 13. Steklasovo pot

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 08:58

Kot pravi pregovor: Ni slabega vremena, je samo slaba oprema, pred sobotnim, 13. pohodom po Steklasovi poti, razmišlja predsednik Turističnega društva Šentrupert Marko Gorenc.

V Šentrupertu sicer nismo vraževerni, mislim pa, da je sklop naključij povezal trinajstico s slabšim vremenom. Ampak Stekalsova pohodna pot bo v vsakem vremenu. Kot pravi pregovor: Ni slabega vremena, je samo slaba oprema, pred sobotnim, 13. pohodom po Steklasovi poti razmišlja predsednik Turističnega društva Šentrupert Marko Gorenc.

Zaradi napovedanega dežja bo odpadel jutranji kulturni program – Občinski pihalni orkester sv. Ruperta in vokalne skupine ne bodo pozdravili pohodnikov, preden se bodo odpravili na 20 kilometrov dolgo pot po obronkih Šentruperta. Na pet in pol ur zmerne hoje dolgo pot - najnižja točka je v Globokem na 268 metrih in najvišja na Površnici na 602 metrih (če bo dež, napovedana razstava Dušana Klenovška odpade) – se bodo tudi letos odpravili ljubitelji narave in prijatelji Steklasove pohodne poti ter društev, ki zanjo skrbijo. Poleg turističnega še Planinsko društvo Polet, ki pot vzdržuje.

„Zaradi napovedanega dežja računamo na nekoliko okrnjen program, seveda pa lahko pohodniki računajo na ostale prijetne stvari, ki jih Steklasova pohodna pot nudi – na veliko gostoljubje, ki ga premoremo v Šentrupertu, na sami pohodni poti vinske gorice in odprta vrata marsikatere turistične kmetije in pa tudi zidanice,“ dodaja Marko Gorenc.


Organizatorji se zavedajo, da letos rekordnega obiska ne bo. A ker je imela Steklasova pohodna pot tudi v preteklosti že smolo z vremenom, vedo, da se vedno najdejo zagreti pohodniki, ki pridejo okoli 8. ure na trg v Šentrupertu in se nato ob 9. uri odpravijo na pot.

Letos je štartnina sedem (7) evrov in vključuje kuhano vino, čaj na Ravniku pri Špolarju, topli obrok na eni od turističnih kmetij, zloženko in spominsko broško.

Marko Gorenc o 13. Steklasovi pohodni poti