Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Novice Šentrupert

Vreme ne bo ovira za 13. Steklasovo pot

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 08:58

Kot pravi pregovor: Ni slabega vremena, je samo slaba oprema, pred sobotnim, 13. pohodom po Steklasovi poti, razmišlja predsednik Turističnega društva Šentrupert Marko Gorenc.

V Šentrupertu sicer nismo vraževerni, mislim pa, da je sklop naključij povezal trinajstico s slabšim vremenom. Ampak Stekalsova pohodna pot bo v vsakem vremenu. Kot pravi pregovor: Ni slabega vremena, je samo slaba oprema, pred sobotnim, 13. pohodom po Steklasovi poti razmišlja predsednik Turističnega društva Šentrupert Marko Gorenc.

Zaradi napovedanega dežja bo odpadel jutranji kulturni program – Občinski pihalni orkester sv. Ruperta in vokalne skupine ne bodo pozdravili pohodnikov, preden se bodo odpravili na 20 kilometrov dolgo pot po obronkih Šentruperta. Na pet in pol ur zmerne hoje dolgo pot - najnižja točka je v Globokem na 268 metrih in najvišja na Površnici na 602 metrih (če bo dež, napovedana razstava Dušana Klenovška odpade) – se bodo tudi letos odpravili ljubitelji narave in prijatelji Steklasove pohodne poti ter društev, ki zanjo skrbijo. Poleg turističnega še Planinsko društvo Polet, ki pot vzdržuje.

„Zaradi napovedanega dežja računamo na nekoliko okrnjen program, seveda pa lahko pohodniki računajo na ostale prijetne stvari, ki jih Steklasova pohodna pot nudi – na veliko gostoljubje, ki ga premoremo v Šentrupertu, na sami pohodni poti vinske gorice in odprta vrata marsikatere turistične kmetije in pa tudi zidanice,“ dodaja Marko Gorenc.


Organizatorji se zavedajo, da letos rekordnega obiska ne bo. A ker je imela Steklasova pohodna pot tudi v preteklosti že smolo z vremenom, vedo, da se vedno najdejo zagreti pohodniki, ki pridejo okoli 8. ure na trg v Šentrupertu in se nato ob 9. uri odpravijo na pot.

Letos je štartnina sedem (7) evrov in vključuje kuhano vino, čaj na Ravniku pri Špolarju, topli obrok na eni od turističnih kmetij, zloženko in spominsko broško.

Marko Gorenc o 13. Steklasovi pohodni poti