otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Nikolina Ivošević - Nikita Njena.si

Ljubezen po domače: Se Nikita vrača na glasbeno ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Ljubljana

Vrhunec sezone je, pričakujte spet kolone na meji

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2021 06:01

Na vrhuncu turistične sezone in začetku počitnic v nekaterih državah je ta konec tedna pričakovati močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo. Obetajo se tudi daljše čakalne dobe in zastoji pred mejnimi prehodi v obeh smereh.

V prometno informacijskem centru močno povečan promet in čakalne dobe na mejnih prehodih pričakujejo vse do ponedeljka. Najbolj obremenjeni prehodi bodo Gruškovje, Obrežje, Metlika, Jelšane, Sečovlje, Dragonja, Slovenska vas, Zavč, Zgornji Leskovec in Karavanke. Že v petek je bilo treba za izstop iz države na nekaterih mejnih prehodih čakati več kot dve uri.

Priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov ter pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in čakalne dobe. Voznikom na Prometno informacijskem centru še priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov. Predlagajo tudi spremljanje razmer na cestah, načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in odsekih ter spremljanje vremenskih razmer.

Zaradi povečanega števila naletov na Prometno informacijskem centru priporočajo tudi upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti.