Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Vrtovec: Ukrepov ne bomo sprostili, dokler ne omejimo širitve koronavirusa

Piše: STA

Čas objave:
21.03.2020 12:32

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je v današnji izjavi za javnost v Ljubljani glede omejevalnih ukrepov, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, posvaril, da se ti ne bodo sprostili, dokler ne bo zajezena širitev koronavirusa oziroma dokler ne bo dovolj zaščitne opreme.

"To pa brez zaščitnih mask ni mogoče, saj bi se virus širil naprej," je dejal minister za infrastrukturo in dodal, da so v petek ustanovili koordinacijsko skupino za pomoč prevoznikom pri nemoteni dobavi nujno potrebnega blaga.

Obenem je zagotovil, da je cilj njegovega resorja, da pokvarljivo blago v tovornjakih na meji ne sme ostajati, a da je oteževalna okoliščina, ker "vse države delajo po svoje, da v njihovih državah ne bi prihajalo do težav".

Vseeno Vrtovec poudarja, da koridorji in konvoji za transport v državi delujejo, dodaja pa, da bo Slovenija tovornjakom dovolila vstop iz Italije, če bo to storila tudi Hrvaška in spuščala tovornjake v državo, saj ne želi, da bo Slovenija postala žep, kjer bi obtičale dolge kolone.

Izpostavil je še petkov ukrep vlade za znižanje plačil elektrike v 850.000 slovenskih gospodinjstvih ter 90.000 podjetjih. Pravi, da bo do konca maja znesek na položnicah nižji za 27 odstotkov, kot so se dogovorili z dobavitelji električne energije.

"Nižje položnice bodo občutili predvsem socialno šibkejši, čeprav se 27 odstotkov ne sliši veliko, lahko s tem marsikoga v težkih časih razbremenimo," je še dodal Vrtovec, ki se je slovenskemu elektrogospodarstvu zahvalil za razumevanje in slogo v hitri pripravi ukrepov v boju z novim koronavirusom.

Minister je v izjavi, ki je potekala brez navzočnosti novinarjev, ki so lahko oddali vprašanja prek elektronske pošte, zatrdil, da je ključna oskrba z energijo. Zagotovil je, da je ta nemotena in bo takšna tudi v prihodnje.

Kot je dejal, se na vladi zavedajo, da z ukrepi posegajo v življenje ter delo ljudi in v poslovanje podjetij, a pri svojem delu skušajo biti sorazmerni, saj veliko manevrskega prostora v teh zahtevnih časih ni.