zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Ribnica

Vsak Ribničan je zadolžen za 385 evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.05.2016 11:55

Svetniki občine Ribnica so na sinočni osmi redni seji obravnavali 17 od 19 predvidenih točk dnevnega reda. Na predlog župana Jožeta Levstka sta bili umaknjeni Pravilnik za sofinanciranje letnega programa športa v občini in Letni program športa za leto 2016.

 Ta odločitev je bila tudi pričakovana saj so pripravljalci obeh dokumentov še vedno v fazi usklajevanja in iskanja najboljših rešitev predvsem zaradi vse večjega nezadovoljstva uporabnikov športnih objektov glede števila ur, ki jih pridobijo na občinskem razpisu. Svetniki so se najdlje, in sicer ko so prečesavali odlok o zaključnem računu Ribnice, zadržali pri obravnavi tega dokumenta.

Svoja poročila so podali tudi predstavniki javnih zavodov, ki jih sofinancira občina. Vsi poslujejo brez izgub, tudi v Zdravstvenem domu Ribnica so jo sanirali. Poudarili so več kot dobro sodelovanje z občino ustanoviteljico ter nakazali svoje vizije dela v tem letu. Občina Ribnica z okoli tri milijona evrov dolga , sodi v krog najmanj zadolženih slovenskih občin. Kredit se bodo poplačevali do leta 2002, največji obrok pa je še vedno za dvorano športnega centra.

Jože Levstek o posojilih


Jože Levstek dolgu občine