900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Vse dobro v 2013 Vam želi Radio Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2012 14:28

Poslovili smo se od starega leta in vstopili v leto 2013. Radio Krka Vam želi vse dobro v letu 2013.

Prvi so v novo leto, in sicer že ob 11. uri dopoldan po srednjeevropskem času, vstopili prebivalci tihomorskega otočja Kiribati, nato na Novi Zelandiji, v Avstraliji, Aziji, Evropi in ZDA. Kot zadnji bodo novo leto dočakali prebivalci na Havajih.

Na Dolenjskem, v Posavju in v Beli Krajini načrtujejo silvestrovanja na prostem:

21.00 - Silvestrovanje (brezplačno) in koncert skupine duo Huda suša z gostjo Urško Majdič, šotor na Majerju Črnomelj

21:00 - Silvestrovanje z ansamblom Vihar na trgu Šentrupert.

22.00 - Silvestrovanje na prostem z Uranium Pills Project, pred občinsko stavbo Brežice

21.00 - Silvestrovanje z Nušo Derenda, Glavni trg Novo mesto

21.00 - Stopimo skupaj v Novo leto, ploščad pred KKC Dolenjske Toplice

22.00 - Silvestrovanje s skupino Od oka, Trg Matije Gubca Krško

22.00 - Silvestrovanje na prostem s skupino Fortissimo, pred Športnim centrom Ribnica


V Ljubljani silvestrovanja na prostem načrtujejo na štirih lokacijah. Program na Pogačarjevem trgu bo namenjen predvsem ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe, nastopili pa bodo ansambel Rubin ter France in Korado s pevko Anito & Band. Prizorišče na Mestnem trgu bo tradicionalno namenjeno generaciji srednjih let, nastopile pa bodo Martina Šraj, Alenka Godec in Elda Viler.



Na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun bodo prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, zabavali jih bodo namreč Barely Modern, Dead Dildo Drom, Napravi mi dete, Klemen Klemen ter Moveknowledgement. Kongresni trg pa je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, kjer bodo za zabavo poskrbeli Soul Fingers, Natalija Verboten ter Kingston. Ob polnoči pa bodo obiskovalce prireditev razveselili tudi z ognjemetom z Ljubljanskega gradu.

V Mariboru bodo obiskovalce na Trgu Leona Štruklja med 22. uro in 5. uro zabavali Jebe'la cesta, Edvin Fliser, Tabu in Show band Klobuk. Pestro bo tudi na Ptuju, kjer bo potekalo silvestrovanje na prostem pred mestno hišo z zabavno glasbenim programom in tradicionalno novoletno poslanico ptujskega župana Štefana Čelana.

Prihod novega leta bodo slovesno pričakali tudi v Celju. Organizatorji namreč načrtujejo silvestrovanje na dveh lokacijah, za otroke bo potekalo na Glavnem trgu, silvestrovanjem za odrasle pa na Trgu celjskih knezov, kjer se bodo lahko obiskovalci zabavali skupaj s skupino Mambo kings. Letos so se organizatorji silvestrovanja zaradi varčevalnih ukrepov in ekološke osveščenosti sicer odpovedali ognjemetu.

Velenjska občina pa na zadnji dan v letu ob 18. uri na Titovem trgu pripravlja novoletno zabavo za otroke, na kateri se bodo poslovili od dedka Mraza, štiri ure kasneje pa se bo začelo silvestrovanje za odrasle s Tanjo Žagar. Razglasili bodo tudi naj občana leta 2012.

Na Trgu svobode v Slovenj Gradcu bodo obiskovalci silvestrovali s skupino Folk idioti in Saro Kobold, po polnoči pa jih bo pričakala tudi ognjena predstava. Na silvestrsko popoldne bo na Javorniku ob 14. uri potekal tradicionalni silvestrski tek, na mestnem platoju na Ravnah na Koroškem pa bo zvečer silvestrovanje na prostem.

V Kopru bo silvestrovanje na prostem organizirano v Taverni. Obiskovalce bo v novo leto popeljal glasbeni program, v okviru katerega bodo nastopili tudi Cover Lover, Tinkara Kovač ter In&Out. V Izoli bo silvestrovanje organizirano od 22. ure naprej na Lonki z ansamblom Los Amigos, v Piranu pa bo silvestrovanje organizirano na Tartinijevem trgu.

Nova Gorica bo novo leto dočakala na Kidričevi ulici. Pod ogrevanim šotorom bodo obiskovalce zabavali Čuki, Banda Berimbau in DJ Time. Ognjemeta letos ne bo, saj bodo ta denar raje namenili najbolj ogroženim družinam v občini, denarni bon jim bo župan Matej Arčon preko predstavnika socialne ustanove podaril nekaj minut pred polnočjo.

Na Bledu bo nastopil ansambel Gregorji, v Škofji Loki skupina Calypso, v Tržiču Yuhubanda, v Kranju pa Rock'n'bandom. V Ajdovščini bosta obiskovalce zabavali skupini Kavalino in Selfmade, v Murski Soboti pa skupini Plamen in Jean Bačić Quartet. V Kanalu ob Soči pa bo potekal silvestrski pohod in novoletno druženje v domu Pod Ježo.