Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Senovo

VSO Krško- Kostanjevica na Krki obeležili dan državnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.06.2015 19:37

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve Krško - Kostanjevica na Krki so 24. junija 2015 na Ravnem Logu nad Senovim s kulturo obeležili rojstni dan naše domovine, Dan državnosti.

Sveto mašo v cerkvi Sv. Jošta je daroval duhovnik Janez Turinek. Kulturni program, ki je sledil pred cerkvijo po sveti maši, se je začel s petjem slovenske himne, ki jo je zapela deklica Pika.

Program je povezovala predsednica VSO Krško - Kostanjevica na Krki, mag. Martina Prevejšek, in ga popestrila tudi s petjem domoljubnih pesmi. Svete maše in kulturne slovesnosti sta se udeležila tudi visoka gosta, ki sta nam svoje besede namenila v kulturnem programu. Zbranim je kot osrednji govornik na prireditvi spregovoril nekdanji predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, gospod dr. France Cukjati, z umetniško besedo pa nam je srce razvnemal dramski igralec, pesnik in velik domoljub gospod Tone Kuntner.

Za zaključek smo v čast slovenski državi prižgali še kres, ki je razsvetlil slovensko nebo, ogrel slovenska srca, ob kresu pa so ponosno vihrale slovenske zastave.