pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

Vztrajno in zanesljivo v korak s homeopatijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2015 18:00

Četrtkovo popoldne je bilo v Knjižnici Brežice že drugi teden zapored obarvano s homeopatijo. Le-ta se je iz humane medicine začela s počasnimi, a vztrajnimi in zanesljivimi koraki, uveljavljati tudi pri zdravljenju živali.

V praksi je vse več lastnikov hišnih ljubljenčkov, ki imajo z njo pozitivne izkušnje. V Sloveniji pa je tudi vse več veterinarjev homeopatov, ki homeopatske metode zdravljenja ne uporabljajo le pri psih, mačkah, konjih in kravah, ki so sicer najpogostejši pacienti, temveč tudi pri kačah, ptičih, miškah … celo farmskih živalih. Vsaka žival se obravnava celostno in individualno. Tovrstno zdravljenje krepi lastni organizem, vzpostavlja vitalnost in energijo v telesu, hkrati pa nima stranskih učinkov na zdravje organov in telesno počutje.
Predavanje smo pripravili v sodelovanju z Latileto, Mednarodno šolo za napredno homeopatijo Zagreb.

Predavatelj je bil tudi tokrat prof. dr. Damir Žubčić, izkušnje iz prakse ter uporabne nasvete pa je z nami delila Mirjam Blatnik, lastnica veterinarske ambulante za male živali v Brežicah, ki tudi zdravi s homeopatijo.
Predavanje je bilo namenjeno širši javnosti. Podane so bile zanimive razlage odnosa med lastniki in hišnimi ljubljenčki, do tega, kako živali prevzamejo lastnikove težave.

Predavatelj se je v svoji dolgoletni praksi pogosto srečal s stanjem, ko so lastniki in hišni ljubljenčki imeli podobne težave ter tudi podobne bolezni.


Na vprašanje, zakaj živali prevzamejo lastnikove zdravstvene težave, je Tina Ogorevc Pavlin, ena izmed soorganizatork dogodka, odgovorila, da zato, ker nas živali podpirajo, nas imajo brezpogojno rade, imamo močan vpliv drug na drugega ter se med nami spletejo posebne energijske povezave. Včasih je to za živali seveda tudi škodljivo. Lahko so bolne zaradi naših bolezni, naših nerazrešenih težav, vendar nekako velja, da se živali same odločijo za tovrstno podporo – podobno kot pri odnosih med ljudmi, s katerimi imamo posebne povezave. Živali tu niso izjema.

Bilo je poučno, zanimivo in s humorjem prežeto predavanje, ki so ga zaključili z mislijo, da je ne glede na naše strinjanje s homeopatsko ali na drugi strani klasično medicino, zdravje vsekakor naše največje bogastvo. Dnevno slišimo besede: »Če smo zdravi, imamo vse.« Res je tako.


Mateja Kus, Knjižnica Brežice