cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Krško

»Youth wonderland« nagrajen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2016 15:45

Društvo širjenja uporabnih znanj je konec meseca februarja 2016 gostilo mlade iz Turčije, Francije, Hrvaške in Slovenije v projektu mednarodne mladinske izmenjave »Youth wonderland«. Kot že sam naslov pove smo mladi sestavili čisto svojo državo, kjer so bila vsa področja (politika, šolstvo, policija, delo, skrb za marginalne družbene skupine, zabava, prosti čas,…). Naša država je del Evropske unije, vojske ne potrebujemo, posebnih pogojev za državljanstvo ni, prijazni smo do priseljencev, šolstvo je brezplačno, če mladi opravijo vse študijske obveznosti.

V projektu so sodelovali številni mladi iz Krškega, ki so bili udeleženci aktivnosti in so pripravili ter izvedli posamezne aktivnosti, skrbeli za logistične zadeve, pripravljali in organizirali prehrano, materiale za delavnice. Projekt je bil širše prepoznan v javnosti, saj so gostovali na TV Slovenija, Radiu Krka, Ansat TV.

Partnerske organizacije so po vrnitvi domov v tujini izvedle predstavitve na festivalih za mlade (Francija), poletnih šolah podjetništva (Hrvaška), odprtih dnevih univerze (Turčija). Slovenski udeleženci pa so predstavili svoje delo profesorjem, sošolcem na šolah, fakulteti, v MC Krško, na Mladinski točki Senovo,.. Njihova prizadevanja so prepoznali tudi na nacionalni agenciji Zavodu Movit, ki je skrbnik programa Erasmus+ za področje mladine v Sloveniji. Vsako leto podeljujejo posebno priznanje za projekte, ki dosegajo široko množico uporabnikov rezultatov projekta ter so vidni na lokalnih, nacionalnih in mednarodnih ravneh. Za leti 2015 in 2016 so to priznanje (Ključ do vidnosti) prejeli prostovoljci Društva širjenja uporabnih znanj za izvedbo projekta Youth wonderland.