hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Z 32. seje Občinskega sveta Mestne občine Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2022 11:07

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Mestne občine Krško so se na včerajšnji 32. redni seji seznanili z vizijo reševanja kadrovskega deficita v posameznih poklicih v Zdravstvenem domu Krško, med drugim pa sprejeli tudi sklep o potrditvi DIIP projekta rekonstrukcija regionalne ceste Krško—Zdole.

Kadrovski deficit v ZD Krško

Na pobudo svetnika Antona Petroviča na 31. seji, da je potrebna razprava o stanju zdravstva v mestni občini Krško, je direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič predstavila Vizijo reševanja kadrovskega deficita v posameznih poklicih v ZD Krško. Kot je poudarila, je kadrovska situacija v ZD Krško, kjer je skupno 175 redno zaposlenih ter 14 pogodbenih sodelavcev, podobna kot v ostalih slovenskih zdravstvenih zavodih. Trenutno nujno potrebujejo specialista pediatra (ne za polni delovni čas), v prihodnje pa tudi še enega specialista družinske medicine in pa dva zobozdravnika. Med deficitarnimi poklici pa so tudi psihologi, klinični psihologi in logopedi. Med razlogi je med drugim navedla pomanjkanje kadra na trgu dela, saj vsi zdravstveni domovi iščejo iste kadre, vse več dolgotrajnih bolniških odsotnosti, mlad kader (porodniške odsotnosti), zdravstveni kader pa se zaradi obremenjenosti in slabega plačila odloča za delo v drugih panogah. Kot je poudarila Pavličeva, ves čas aktivno iščejo nov kader. Na kratek rok iščejo rešitve predvsem z uvozom kadra iz tujine, pri čemer imajo težave predvsem z združevanjem družine in z zagotavljanjem ustreznih stanovanjskih rešitev; najemajo zunanje pogodbene sodelavce, računajo tudi na štipendiste. Na dolgi rok pa si želijo občinsko/regijsko financiranje specializacij, potrebno bo štipendiranje deficitarnih poklicev.

Med ostalim se v ZD Krško zaradi širitve zdravstvenih programov in zagotovite boljših pogojev dela in dostopnosti storitev načrtuje tudi izdelava prizidka k obstoječemu

objektu.

Zelena luč za rekonstrukcijo ceste Krško —Zdole

Svetnice in svetniki so sprejeli sklep o potrditvi DIIP projekta rekonstrukcije regionalne ceste Krško —Zdole, ki je v izjemno slabem stanju. Obnovljen bo odsek Zdole—Pleterje—Krško v dolžini 3,5 kilometra, zgrajeni pločniki, pet avtobusnih postajališč, cestna razsvetljava na območju pločnikov in avtobusnih postajališč, nov most preko potoka Potočnice, obnovljen bo vodovod v dolžini1120 metrov in urejena ostala javna infrastruktura.
Vrednost celotnega projekta je na podlagi projektantske ocene gradbenih del in vseh ostalih pripadajočih stroškov po stalnih cenah ocenjena na višino 7,5 milijona evrov, od tega je predvideno sofinanciranje Mestne občine Krško v višini 934.475 evrov v letih 2022-2024, preostala sredstva zagotovi Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Dela naj bi potekala v letih 2022 do 2024.

Imenovanje članov Občinskih volilnih komisij

Med drugim so svetniki sprejeli tudi sklep o imenovanju Občinske volilne komisije Krško v sestavi: Bojan Trampuš (predsednik), Goran Vejnovič (namestnik predsednika) in člani Katarina Pompe, Silvia Ivačič (namestnica), Albina Bezjak, Bojana Krhin (namestnica), Miloš Kukovičič in Filip Černelč (namestnica).
Za člane Posebne občinske volilne komisije za volitve člana Občinskega sveta Mestne občine Krško – predstavnika romske skupnosti pa potrdili Andreja Slugo (predsednik), Simono Lubšina (namestnica predsednika) in člane Marino Novak Rabzelj, Janeza Avguština (namestnik), Mirjano Mlakar, Franca Unetiča (namestnik), Natašo Žagar in Darka Kovačiča (namestnik).

Odstop svetnika Dušana Šiška

Svetnik Dušan Šiško je na seji napovedal svoj odstop kot svetnik Občinskega sveta Mestne občine Krško z obrazložitvijo, da je pred nekaj dnevi izstopil iz Slovenske nacionalne stranke. Predlagal je, da na prihodnji seji Občinski svet Mestne občine Krško potrdi naslednjega z liste SNS za občinski svet.