Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

Z novim CT-jem do boljše in hitrejše zdravstvene oskrbe Posavcev

Piše: Radio Krka/SB Brežice

Čas objave:
12.12.2018 14:11

Tako imenovane kronične nenalezljive bolezni so najpogostejši povzročitelj smrti v Sloveniji. Med njimi v Posavju še posebej izstopajo bolezni srca in ožilja, zaradi katerih Posavci zbolevajo pogosteje od slovenskega povprečja.

Pomemben del zgodnjega odkrivanja tovrstnih bolezni so preventivni zdravstveni pregledi, ki jih izvajajo tudi v Splošni bolnišnici Brežice. Da bodo lahko pregledi še hitrejši in celovitejši, so v krški območni enoti Zavarovalnice Triglav v sklopu letošnje novoletne akcije »Za boljši jutri« podprli nakup novega CT – ja, edine tovrstne naprave v Posavju. Naprava za računalniško tomografijo omogoča hitre(jše) preiskave pacientov in tako pripomore k učinkovitemu diagnosticiranju različnih bolezenskih stanj. Podobno kot ultrazvok in magnetna resonanca učinkovito pomaga pri odkrivanju odklonov v telesu. »V bolnišnici potrebujemo CT za opravljanje svojega poslanstva, ker pa je vrednost naprave, ki bo zadostila potrebam pacientov tega okolja, okoli 750.000 evrov, je takšna investicija za Splošno bolnišnico Brežice, kjer vsako leto znatna sredstva namenjamo tudi prenovi druge opreme in prostorov, brez pomoči donatorjev skoraj neizvedljiva,« se je podpore največje slovenske zavarovalnice razveselila Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice, in dodala: »Nakup naprave bo omogočil hitro in kakovostno oskrbo prebivalcev Posavja v smislu hitre in kakovostne diagnostike stanja v telesu posameznika. Morebitni potrebni zdravstveni posegi bodo zato hitrejši in
učinkovitejši.«

V krški enoti največje slovenske zavarovalnice so pod okriljem novoletne preventivne akcije lani sredstva namenili izvajanju preventivnih zdravstvenih pregledov v Zdravstvenem domu Sevnica, pred tem pa so v decembrski akciji podprli tudi nakup sodobnega multifunkcionalnega EKG aparata v Zdravstvenem domu Krško.