reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Straža

Sporočilo občanom z Občine Straža

Piše: Občina Straža

Čas objave:
14.03.2020 12:31

Glede na trenutno dogajanje so tudi z Občine Straža posredovali sporočilo za javnost. Med drugim sporočajo, da so za starejše in pomoči potrebne, primeru oskrbe oz. pomoči dosegljivi na tel: 041 610 801 ali 031 318 550.

Občankam in občanom posredujejo informacije in napotke o izvajanju ukrepov z namenom preprečevanja širjenja okužbe koronavirusa(COVID-19):

1. Občane naprošajo in pozivajo, da dosledno upoštevate navodila pristojnih strokovnih služb pri izvajanju preventivnih ukrepov in preprečevanju širjenja okužbe z novim koronavirusom. Pri tem pa poudarjajo, da vsak upošteva predvsem lastno odgovornost ter doslednost.

2. Občina Straža aktivno spremlja razvoj dogodkov in sodeluje s civilno zaščito, lokalno zdravstveno službo, Lekarno Straža, z Osnovno šolo Vavta vas, vrtcem Krkine lučke in nevladnimi humanitarnimi organizacijami glede preventivnih ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni.

3. Obveščajo vas, da zaradi ukrepov in priporočil do preklica Občina Straža ne bo imela uradnih ur za stranke.Občinska uprava bo svoje delo redno opravljala. Vloge in vprašanja lahko stranke oddate elektronsko, na e-naslov: info@obcina–straza.si. Dosegljivi smo tudi na tel. št.: 07/3848550.

4. Za starejše in pomoči potrebne so v primeru oskrbe oz. pomoči dosegljivi na tel: 041 610 801 ali 031 318 550.

5. Za informacije je v delovnem času na voljo tudi Ambulanta Straža, dr. Franci Kokalj 07/384 73 10 ali 07/3847290.

6. Lekarna Straža bo do preklica epidemije na voljo našim občanom tudi med vikendi od 08.00 do 12.00 ure.

7. Na podlagi odredbe ministra za zdravje (Uradni list RS št.: 19/20) bosta s ponedeljkom, 16.3. 2020 Osnovna šola Vavta vas in vrtec Krkine lučke zaprta, do predvidoma 29.3.2020. V skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bomo župan, vodstvo osnovne šole in vrtca, ter poveljnik Civilne zaščite organizirali nujno varstvo otrokstaršev, kateri morajo nujno opravljati delo (zdravstveni delavci, zaposleni v CZ, vojski in policiji ter v drugih službah pomembnih za oskrbo prebivalcev). Več na spletni strani Vrtca Krkine lučke.

8. Starše osnovnošolskih otrok in otrok, ki obiskujejo Vrtec Krkine lučke pozivajo, da redno spremljate spletno stran OŠ Vavta vas in vrtca Krkine lučke, vse ostale občane pa, da redno spremljate spletno stran in facebook Občine Straža.

9. Spodaj navajajo tudi uporabne povezave, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi informacijami.:
- Ključne informacije: NIJZ
- Pripravljenost in ukrepanje Sloveniji 
- Resnice in zmote