900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

Z ribami obogatena ponudba Kmečke tržnice Sevnica

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
20.03.2021 06:59

Občina Sevnica skupaj s partnerji izvaja projekt »Riba je in«, katerega cilj je okrepiti zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki, s tem pa ozaveščati o pomenu rib v zdravi prehrani.

Med aktivnostmi projekta bo danes obogatena ponudba na Kmečki tržnici Sevnica, ki vselej
ponuja mavrico dobrot iz lokalnega okolja. Deluje po ustaljenem urniku, skladno z upoštevanjem vseh epidemioloških ukrepov.

Z razstavo ribjih jedi se bodo predstavile članice Društva kmetic Brežice in Društva kmečkih žena Arnika. Za obiskovalce bo pripravljenih 100 brezplačnih paketov ribjih izdelkov – filejev rib in namazov v primerni embalaži.

Projekt »Riba je in« je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Namen projekta je povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri prebivalcih območja LAS. Trajno povečanje rabe rib bo doseženo z razvojem skupnosti, katere vpliv bodo čutili vsi prebivalci posebej pa tudi družbene skupine, ki so prehransko najbolj odmaknjene od povprečja (socialno šibki in bolni). S tem pa bo posredno prišlo tudi do razvoja ribogojstva, ki bo na območju LAS dobil tako okoljsko kot tudi gospodarsko pomembnejšo vlogo.