združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

Novice Novo mesto

Z uspešnim usposabljanjem do novega podjetja

Piše: LokalPatriot

Čas objave:
20.06.2018 13:53

LokalPatriot je v okviru projekta »Mladi podjetniki – z uspešnim usposabljanjem do novega podjetja«, uspešno izvedel oba predvidena sklopa delavnic za bodoče mlade podjetnike, pri čemer je vseskozi tesno sodeloval z Zavodom republike Slovenije za zaposlovanje, še posebej z novomeško območno enoto zavoda.

Usposabljanje je pripravilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom Evropske unije.

Usposabljanja se je v dveh skupinah udeležilo 31 kandidatov, starih do 29 let, prav vsi pa so usposabljanje zaključili uspešno in bodo v prihodnjih mesecih odprli svoja podjetja ter stopili na samostojno podjetniško pot. 

Ponudba storitev, ki jih bodo opravljali, je izjemno pestra – od spletne prodaje oblačil ter veganskih izdelkov, peke »mehurčkastih« vafljev, palačink in pic, prodaje kamnitih oblog, izdelave pasjih boxov, agentskih glasbenih storitev, do postavitve spletnih strani, foto in video produkcije ter še marsičesa.


Namen projekta je udeležencem z usposabljanji pomagati pri ustanavljanju podjetij, končni cilj projekta pa je prav to – da udeleženci usposabljanj z novo pridobljenimi znanji odprejo svoje podjetje in s čim manj pretresi začnejo svojo samostojno poklicno pot. Na usposabljanjih so mladi spoznali osnove podjetništva ter kje je mogoče dobiti informacije o ustanovitvi podjetja (postopkih). Udeleženci so poleg tega spoznali tudi razlike med različnimi oblikami pravnih oseb, osnove računovodstva, trženje in financiranje podjetij, davke in sodobne digitalne tehnologije.


Cilj projekta je v dveh letih do odprtja podjetja pripeljati 49 mladih podjetnikov. Mladim podjetnikom bodo mentorji na voljo tudi po odprtju podjetij.