Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Ribnica

Za igrišče je zmanjkalo denarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 17:53

Občina Ribnica se lahko pohvali z razvejano mrežo podeželskih športnih igrišč, a grajo si zasluži, ker jim doslej ni uspelo zgraditi podoben objekt v samem središču Ribnice.

Župan Jože Levstek je dejal, da mu ni bilo lahko, ko je moral nenehno poslušati očitke o mlahavosti lokalne skupnosti, ki nič ne naredi za okoli sedemsto otrok, ki obiskujejo tamkajšnjo osnovno šolo in nimajo primernega igrišča. Pred dvema letoma je prišlo do večletnih naporov pri odkupu še zadnjega dela zemlje za športno dvorano, kjer so načrtovali, da bi že lani začeli graditi večnamenska športna igrišča za potrebe šole in mladih iz Ribnice.

V prenovo je vključeno tudi sedanje rokometno igrišče za TV Partizanom, kjer bo več igral in drugih infrastrukturnih pripomočkov, ki jih potrebujejo otroci v prvi triadi. To igrišče so decembra lani tudi odprli, za potrebe vrtca pa so z žično ograjo, na lokaciji med dvorano športnega centra in osnovno šolo pred kratkim določili prostor za igrišče predšolskih otrok. A kot kaže, bodo morali učenci na zunanje igrišče, projekt multi funkcionalnega športnega objekta je ovrednoten na 520 tisoč evrov, še počakati, saj bo občina vsa sredstva v naslednjih dveh letih namenila gradnji novega vrtca.

Jože Levstek o igrišču