Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ribnica

Za igrišče je zmanjkalo denarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 17:53

Občina Ribnica se lahko pohvali z razvejano mrežo podeželskih športnih igrišč, a grajo si zasluži, ker jim doslej ni uspelo zgraditi podoben objekt v samem središču Ribnice.

Župan Jože Levstek je dejal, da mu ni bilo lahko, ko je moral nenehno poslušati očitke o mlahavosti lokalne skupnosti, ki nič ne naredi za okoli sedemsto otrok, ki obiskujejo tamkajšnjo osnovno šolo in nimajo primernega igrišča. Pred dvema letoma je prišlo do večletnih naporov pri odkupu še zadnjega dela zemlje za športno dvorano, kjer so načrtovali, da bi že lani začeli graditi večnamenska športna igrišča za potrebe šole in mladih iz Ribnice.

V prenovo je vključeno tudi sedanje rokometno igrišče za TV Partizanom, kjer bo več igral in drugih infrastrukturnih pripomočkov, ki jih potrebujejo otroci v prvi triadi. To igrišče so decembra lani tudi odprli, za potrebe vrtca pa so z žično ograjo, na lokaciji med dvorano športnega centra in osnovno šolo pred kratkim določili prostor za igrišče predšolskih otrok. A kot kaže, bodo morali učenci na zunanje igrišče, projekt multi funkcionalnega športnega objekta je ovrednoten na 520 tisoč evrov, še počakati, saj bo občina vsa sredstva v naslednjih dveh letih namenila gradnji novega vrtca.

Jože Levstek o igrišču