materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

\"Televizija je medij od katerega se ne bi želela ločiti Odkrito.si

Klara Eva Kukovičič: »Investicija v znanje je ...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Za negovalno bolnišnico v Novem mestu 3,8 milijona evrov nepovratnih sredstev

Piše: STA

Čas objave:
13.12.2021 11:00

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 3,8 milijona evrov evropskih sredstev za projekt ureditve prostorov za namen negovalne bolnišnice v Novem mestu. V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za covidne bolnike, so sporočili iz vladne službe.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta preuredilo stari interni oddelek v Splošni bolnišnici Novo mesto tako, da bo omogočal kakovostne pogoje za neakutno in paliativno bolnišnično obravnavo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Prenovljena stavba bo imela v pritličju predvsem skupne prostore oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo, kot so prostori za izvajanje različnih terapij in delavnic ter dnevni prostor za obiske svojcev. V prvem in drugem nadstropju bo oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, v tretjem nadstropju pa oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo in paliativno oskrbo.


V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za covidne bolnike. Kot so še poudarili v vladni službi za razvoj, bo s to naložbo ministrstvo za zdravje izboljšalo pogoje za izvajanje kakovostne zdravstvene dejavnosti v omenjeni bolnišnici, prispevalo pa bo tudi k izboljšanju dostopnosti zdravstvenih storitev v jugovzhodni Sloveniji.

Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo ministrstvo, znaša šest milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU prispeval dobrih 3,8 milijona evrov.

Iz virov React-EU so v letošnjem letu za slovensko zdravstvo namenili 75,1 milijona evrov sredstev, od tega za negovalne bolnišnice 20,1 milijona evrov. V okviru ureditve negovalnih oddelkov je bilo tako zagotovljenih 226 postelj za covidne bolnike.