mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

Za obnovo šole zbrali skoraj 7 tisočakov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2013 09:57

Na včerajšnjem koncertu v Športni dvorani Kočevje so za obnovo tamkajšnje srednje šole, ki je konec decembra pogorela, zbrali skoraj 7 tisočakov.

Občina Kočevje, Gimnazija in Srednja šola Kočevje ter Radio Univox so včeraj pripravili dobrodelni koncert, na katerem so zbirali sredstva za Srednjo šolo Kočevje, ki je konec decembra lani pogorela. Zbrali so skoraj 7 tisoč evrov.

Sredstva zbrana s prodanimi vstopnicami bodo porabili za nakup računalniške opreme, in sicer interaktivne table, LCD projektorjev in računalnikov. Nekaj dodatnih sredstev se bo na transakcijskem računu, ki je bil odprt posebej za ta namen, zbralo še od donatorskih sredstev podjetji in posameznikov.

Prošnji za sodelovanje na dobrodelnem koncertu, s katerim so skušali finančno vsaj malo ublažiti posledice decembrskega požara in zagotoviti, da bodo dijaki čim prej nemoteno nadaljevali s poukom in pri tem imeli primerno računalniško opremo, se je odzvalo veliko glasbenikov, ki so nastopili brez honorarja in tako prispevali svoje delež pomoč. Zato gre velika zahvala vsem nastopajočim, domačinom mladim glasbenikom The Perception, fantastičnim dekletom Vocabelle, vedno šarmantnemu Andražu Hribarju in perfektnim Prifarskim muzikantom. Nadvse hvaležni pa so tudi Ribniškem pušeljcu, Ansamblu Tonija Verderberja, Veselim svatom, Čukom, Tanji Žagar, Nini Pušlar in Andreju Šifrerju. Vsi skupaj so poskrbeli, da je bila včeraj Športna dvorana v Kočevju polna.

(Foto: Nik Vidmar)