Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

Za pripravo dokumentacije za del tretje razvojne osi tudi evropska sredstva

Piše: STA

Čas objave:
23.08.2021 15:06

Izdelava dokumentacije za drugi odsek tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug, bo podprta z evropskimi sredstvi. Projekt je vreden osem milijonov evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 2,15 milijona evrov, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva.

Celoten drugi odsek tretje razvojne osi jug je razdeljen na tri pododseke, in sicer osemkilometrski odsek od priključka Maline do priključka Metlika-sever, 2,5-kilometrski del od priključka Metlika-sever do mejnega prehoda Metlika in 20-kilometrski del od razcepa Gradnik do Črnomlja-jug.

Časovni načrt in dinamika gradnje bosta po pojasnilih ministrstva preučena v študiji izvedbe projekta. V okviru evropskega sofinanciranja bodo za osem- in 2,5-kilometrski pododsek izdelali še geološko geomehanske raziskave in dokumentacijo za gradbeno dovoljenje ter za pododsek od Metlike-sever do mejnega prehoda Metlika tudi projekt za izvedbo.



"Z namenom krepitve regionalnih razvojnih potencialov in ohranjanja delovnih mest se želi s projektom izdelave navedene projektne in investicijske dokumentacije pospešiti izvedbo predhodnih del, ki so nujna in obvezna podlaga za pričetek gradnje," so v sporočilu izpostavili na ministrstvu, potem ko je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odločila o podpori projektu.

V nadaljevanju bodo z izgradnjo nove povezave zagotovili boljšo dostopnost do obstoječega vseevropskega prometnega omrežja TEN-T, so še poudarili iz dodali, da bo izboljšan tudi dostop ljudi ter razvoj gospodarstva v regiji. "Končna investicija v ta projekt ima tudi zelo velik pomen za razvoj regije, tako z demografskega kot tudi gospodarskega in okoljskega vidika," so sklenili.