Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Ljubljana

Za pripravo dokumentacije za del tretje razvojne osi tudi evropska sredstva

Piše: STA

Čas objave:
23.08.2021 15:06

Izdelava dokumentacije za drugi odsek tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug, bo podprta z evropskimi sredstvi. Projekt je vreden osem milijonov evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 2,15 milijona evrov, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva.

Celoten drugi odsek tretje razvojne osi jug je razdeljen na tri pododseke, in sicer osemkilometrski odsek od priključka Maline do priključka Metlika-sever, 2,5-kilometrski del od priključka Metlika-sever do mejnega prehoda Metlika in 20-kilometrski del od razcepa Gradnik do Črnomlja-jug.

Časovni načrt in dinamika gradnje bosta po pojasnilih ministrstva preučena v študiji izvedbe projekta. V okviru evropskega sofinanciranja bodo za osem- in 2,5-kilometrski pododsek izdelali še geološko geomehanske raziskave in dokumentacijo za gradbeno dovoljenje ter za pododsek od Metlike-sever do mejnega prehoda Metlika tudi projekt za izvedbo."Z namenom krepitve regionalnih razvojnih potencialov in ohranjanja delovnih mest se želi s projektom izdelave navedene projektne in investicijske dokumentacije pospešiti izvedbo predhodnih del, ki so nujna in obvezna podlaga za pričetek gradnje," so v sporočilu izpostavili na ministrstvu, potem ko je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odločila o podpori projektu.

V nadaljevanju bodo z izgradnjo nove povezave zagotovili boljšo dostopnost do obstoječega vseevropskega prometnega omrežja TEN-T, so še poudarili iz dodali, da bo izboljšan tudi dostop ljudi ter razvoj gospodarstva v regiji. "Končna investicija v ta projekt ima tudi zelo velik pomen za razvoj regije, tako z demografskega kot tudi gospodarskega in okoljskega vidika," so sklenili.