Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Za projekt črnomaljske Osnovne šole Loka zadnja usklajevanja

Piše: STA

Čas objave:
04.02.2020 17:38

V Črnomlju, kjer si zadnja leta prizadevajo za rešitev prostorske stiske Osnovne šole Loka s 500 učenci, ki jo je poškodovala tudi predlanska toča, nameravajo porušiti njen stari del in ga na novo zgraditi. Dela nameravajo začeti med počitnicami prihodnje leto, občino pa pred tem v sredo čaka eno zadnjih usklajevanj s pristojnim ministrstvom.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je na današnji novinarski konferenci ob skorajšnjem občinskem prazniku povedal, da jih v sredo čaka predvidoma zadnje usklajevanje z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, uskladiti pa se morajo še o projektni nalogi, za katero je občina odštela 10.000 evrov.

Črnomaljska občina pripravlja hkrati naložbeni načrt, tega pa bodo predložili vladi, ki je ob omenjeni toči obljubila pomoč po postavki za sanacijo po naravnih nesrečah. Sicer pa pri tej približno 10-milijonski naložbi računajo tudi na podporo Eko sklada.

Vodja črnomaljskega oddelka za okolje, prostor in gospodarstvo Željka Karin Biličič je pojasnila, da je občina po lanski zunanji recenziji projekta naročila izdelavo projektne naloge za preprojektiranje projektne dokumentacije za gradnjo Osnovne šole Loka in da bo ta podlaga za nadaljevanje postopkov za pridobitev arhitekturnih zasnov in druge dokumentacije.

Občina je sicer za gradnjo omenjene šole predlani dobila gradbeno dovoljenje, zaradi iskanja dodatnih denarnih virov pa se je nato, da bi tako dobila možnost sofinanciranja Eko sklada, lotila preprojektiranja dokumentacije.

V Črnomlju so tudi po večkratnih usklajevanjih gradbene dokumentacije z ministrstvom na črnomaljski upravni enoti pred približno letom vložili zahtevo za izdajo spremenjenega gradbenega dovoljenja, po pridobitvi projektne izvedbene dokumentacije pa so morali skladno z zahtevo omenjenega ministrstva opraviti še recenzijo projekta.

Na Osnovni šoli Loka so morali zaradi močno poškodovane šolske strehe iz leta 1967, pouk za del učencev že predlani urediti drugje, nekaj pa jih vozijo v podružnično šolo v Adlešičih.

Po županovih besedah se bo črnomaljska občina letos lotila še drugega šolskega projekta oz. dograditve Osnovne šole Dragatuš. Naložba naj bi stala nekaj več kot 2,5 milijona evrov, pri čemer naj bi država primaknila skoraj milijon evrov in Eko sklad nekaj več kot 300.000 evrov.

Najstarejši del šole v Dragatušu nameravajo prenoviti in energetsko sanirati, hkrati načrtujejo dograditev učnih prostorov. Prva terenska dela bodo začeli aprila ali maja. Gradnjo nameravajo končati prihodnje leto, je še napovedal Kavšek.

Željka Karin Biličič o usklajevanju z ministrstvom za OŠ Loka