FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1684402516-frghtsjk-38-1684402407596 Necenzurirano

Lobisti Vzajemne trkajo na vrata poslancev

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

superliga Ekipa24.si

Še en nož v hrbet superligi! Veliki načrti se ...

Novice Novo mesto

Za prva dela na tretji razvojni osi več zahtevkov za revizijo

Piše: STA

Čas objave:
12.12.2019 11:34

Dars je za prva dela na tretji razvojni osi pri izbiri izvajalca del na odseku Novo mesto-Osredek, prejel štiri zahtevke za revizijo. S tem se bo postopek izbire izvajalcev zamaknil, saj sledijo preverba zahtevkov in nadaljnji postopki za izbiro, so sporočili i Darsa.

Gradnjo državne hitre ceste tretje razvojne osi od priključka na dolenjsko avtocesto Novo mesto-vzhod do priključka Osredek so na Darsu razdelili v dva sklopa.

Za prvega, v katerem je predvidena gradnja mostu čez Krko, kolesarskega mostu ter viadukta, naj bi bili primerni CGP, Kolektor Koling in Kolektor CPG, turški Cengiz, italijanski I.CO.P skupaj s CVP ter družbama Nivo Eko in Prohaus, makedonski Granit s sarajevskim Euroasfaltom ter Pomgrad in Gorenjska gradbena družba, ki sta prav tako oddala skupno ponudbo.

V drugem sklopu, ki obsega gradnjo trase hitre ceste s priključki, deviacijami, ostalimi objekti in prestavitvijo magistralnega plinovoda, pa so na Darsu k oddaji končne ponudbe želeli povabili novomeški CGP in Kolektor CPG, ki sta oddala skupno ponudbo, turški Cengiz, italijanski I.CO.P s podjetjema CVP in Prohaus, podjetji Granit iz Skopja ter sarajevski Euroasfalt, ter Pomgrad in GGD.

V tem drugem razpisu je Dars zavrnil ponudbi Strabaga ter skupni ponudbi podjetij T2, Hering in Garnol.