900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Za varnejšo in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 11:53

V Splošni bolnišnici Novo mesto, četrti največji slovenski bolnišnici, oskrbujejo več kot 170.000 prebivalcev Jugovzhodne regije, okoli 30 % pacientov pa prihaja tudi iz drugih regij. Po številu zaposlenih (1200) so tudi četrti največji delodajalec v dolenjski regiji, z letnim prihodkom cca 85 milijonov evrov.

Bolnišnica v zadnjih letih nadpovprečno veliko (za slovenske razmere) vlaga v investicijski razvoj, kar seveda vpliva na kakovost in strokovni nivo bolnišnice. Leta 2018 so z vzpostavitvijo angiografskega laboratorija zmanjšali umrljivost na področju srčno žilnih bolezni v JV regiji.

Vizija in cilj SB Novo mesto sta, da z vzpostavljanjem mednarodnih standardov za bolnišnice postanejo primerljivi z najboljšimi bolnišnicami v Evropi.

Jutri odpirajo razvojno in strokovno pomemben oddelek za kardiologijo in radiologijo. Na novo so zgradili Oddelek za kardiologijo, na cca 710 m2 prostorov. Skupna vrednost investicije znaša skoraj 2. milijona evrov, ki smo jo v celoti financirali sami. Oddelek ima 30 bolniških postelj, večina bolniških sob je eno in dvoposteljnih, skladno z najnovejšim smernicam v zdravstvu.

Projekt je pomembna investicija v JV regijo, ki bo omogočala strokovno boljšo, kakovostnejšo, bolj varno in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov, ter pomembno dvignila strokovne standarde bolnišnice.
S pomočjo Ministrstva za zdravje so nabavili tudi nov sodoben magnetno-resonančni aparat in prenovili prostore, kar skupaj znaša cca 2 mio evrov. Polovico je prispevalo Ministrstvo za zdravje. Z novim magnetom in pred tem CT-jem ter z dvema novima RTG aparatoma bodo pomembno izboljšali kakovost radiološke diagnostike v bolnišnici.