rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Država rubi Jankovićevega gradbinca, ta pred ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

zlatolaska1 Njena.si

MasterChefova zlatolaska: 'V laseh je moč!'

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Novice

Za varnejšo in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 11:53

V Splošni bolnišnici Novo mesto, četrti največji slovenski bolnišnici, oskrbujejo več kot 170.000 prebivalcev Jugovzhodne regije, okoli 30 % pacientov pa prihaja tudi iz drugih regij. Po številu zaposlenih (1200) so tudi četrti največji delodajalec v dolenjski regiji, z letnim prihodkom cca 85 milijonov evrov.

Bolnišnica v zadnjih letih nadpovprečno veliko (za slovenske razmere) vlaga v investicijski razvoj, kar seveda vpliva na kakovost in strokovni nivo bolnišnice. Leta 2018 so z vzpostavitvijo angiografskega laboratorija zmanjšali umrljivost na področju srčno žilnih bolezni v JV regiji.

Vizija in cilj SB Novo mesto sta, da z vzpostavljanjem mednarodnih standardov za bolnišnice postanejo primerljivi z najboljšimi bolnišnicami v Evropi.

Jutri odpirajo razvojno in strokovno pomemben oddelek za kardiologijo in radiologijo. Na novo so zgradili Oddelek za kardiologijo, na cca 710 m2 prostorov. Skupna vrednost investicije znaša skoraj 2. milijona evrov, ki smo jo v celoti financirali sami. Oddelek ima 30 bolniških postelj, večina bolniških sob je eno in dvoposteljnih, skladno z najnovejšim smernicam v zdravstvu.

Projekt je pomembna investicija v JV regijo, ki bo omogočala strokovno boljšo, kakovostnejšo, bolj varno in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov, ter pomembno dvignila strokovne standarde bolnišnice.
S pomočjo Ministrstva za zdravje so nabavili tudi nov sodoben magnetno-resonančni aparat in prenovili prostore, kar skupaj znaša cca 2 mio evrov. Polovico je prispevalo Ministrstvo za zdravje. Z novim magnetom in pred tem CT-jem ter z dvema novima RTG aparatoma bodo pomembno izboljšali kakovost radiološke diagnostike v bolnišnici.