900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

Za kolesarske trase v Črnomlju po sredstva na razpise

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
23.02.2022 08:39

Člani občinskega sveta so se v torek, 22. 2. 2022 sestali v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj. Na seji so člani sveta obravnavali 8 točk dnevnega reda.

Sprejeli so elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin, ki je zaradi sprememb cen energentov prinesel minimalne spremembe tudi v naši občini in razpravljali o pobudi za varno kolesarsko povezavo na trasi neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica.

Zaradi sprememb cen energentov, ki jim sledijo spremembe cen ostalih storitev, in dviga minimalne plače, ki smo jim bili priča v drugi polovici leta 2021, je JP Komunala Črnomelj pripravila Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občinah Črnomelj in Semič. Črnomaljska Komunala je glede na omenjene spremembe ponovno preračunala stroške vseh storitev in na podlagi tega pripravila predlog povišanja cen svojih storitev in tako uskladila cene s spremembami na trgu.

Sprejet je bil tudi sklep, da se od vodstva JP Komunala Črnomelj d.o.o. zahteva, da čim prej pristopi k izvajanju inovativnih ukrepov, ki bodo vplivali na optimizacijo stroškov v prihodnjih letih. Te naj podjetje predstavi v svojem planu dela za leto 2022.

Člani sveta so na seji razpravljali o pobudi za varno kolesarsko povezavo na trasi neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica in se seznanili o že vzpostavljenih kolesarskih povezavah in predvidenih novih trasah. Sprejeli so, da se prouči oba predloga trase »Trasa neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica« in traso Butoraj - Vinica (R19). Hkrati se pristopi k nadaljevanju aktivnosti za izvedbo trase Butoraj – Vinica (R-19) in k aktivnostim za kolesarsko pot po trasi železniške proge Črnomelj – Vinica. Občina Črnomelj pobudo sicer pozdravlja. Izpostavlja pa, da je sprejet proračun izredno investicijsko naravnan in v njem so začrtane ključne investicije, ki spadajo v osnovno infrastrukturo, kar je prioriteta. Za vse dodatne investicije bo potrebno veliko inovativnosti za iskanje sredstev na drugačen način. Občina Črnomelj bo preverila tudi možnost programa sodelovanja Interreg SI-HR 2021-2027 in aktivno iskala morebitne razpise, kjer bi lahko kandidirali za EU sredstva za izvedbo pobude.