kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Ljubezen po domače: Na POP TV že imajo 11 novih ...

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Novo mesto

Za začetek meteorološke pomladi padavine in ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
01.03.2020 09:08

Začetek meteorološke pomladi letos ne bo prav nič pomladen. Vremenoslovci namreč za danes napovedujejo oblačno vreme s padavinami. Deževen in v torek spet nekoliko hladnejši bo tudi začetek tedna. Za razliko od meteorološke zime, ki je letos postregla z malo padavin, skoraj nič snega ter precej vetrovnim in toplim vremenom.

Pomladno cvetje.jpg
Pomladno cvetje
R.K.

Pet najmočnejših sunkov severnega vetra so izmerili 4. in 5. februarja. Najmočnejše sunke jugozahodnega vetra pa so zabeležili 10. februarja, in sicer 95, 4 kilometra na uro na Lisci. Veter je to zimo povzročil kar nekaj škode, saj je razkrival strehe in podiral drevesa. 

festival zvončkov
Zvončki
R.K.

Danes bo oblačno, padavine bodo sprva predvsem v zahodni polovici Slovenije, čez dan se bodo postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo večinoma nad 1100 metrov. Najvišje temperature bodo od 7 do 13 stopinj. Arso opozarja, da se bo danes v visokogorju povečala nevarnost snežnih plazov.

Že diši po pomladi.jpg
Že diši po pomladi
R.K.

V ponedeljek zjutraj bodo padavine prehodno oslabele, predvsem ponekod na vzhodu bo oblačnost manj strnjena. Popoldne in zvečer se bo dež od zahoda spet postopno krepil. Pihal bo jugozahodnik. V torek bo oblačno in deževno, dež bo čez dan slabel. Nekoliko hladneje bo.