Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Ljubljana

Kaj bo dovoljeno in kaj še ne?

Piše: STA

Čas objave:
28.05.2020 19:12

Vladni govorec Jelko Kacin je na popoldanski novinarski konferenci pojasnil, da bo od 1. junija dovoljeno zbiranje do 200 oseb na javnih krajih, kar je pomembno tudi za lažjo organizacijo športnih tekmovanj. Do nadaljnjega pa bodo tekme še vedno potekale brez gledalcev.

"Za zdaj ostajajo v veljavi ukrepi, kot so bili sprejeti že pred dvema tednoma. Med drugim so dovoljena tekmovanja do vključno nacionalne ravni brez gledalcev. Z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pa bo glede na današnjo odločitev vlade, da bo se bodo v začetku naslednjega meseca lahko dovolila zbiranja do 200 oseb, treba doreči natančnejša navodila za gledalce na športnih tekmovanjih. Mogoče se lahko zgodi kakšen dodaten premik v tej smeri, poskusi so že narejeni," je pojasnila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Kacin je še povedal, da se bodo lahko po 1. juniju odprli tudi wellnes in fitnes centri ter bazeni in druge podobne vodne površine, denimo v zdraviliščih. Slednje dejavnosti niso bile del ukrepov sproščanja športa v času epidemije novega koronavirusa, sprejetih sredi tega meseca.

Zaprte pa ostajajo diskoteke in nočni klubi. Prav tako ob nedeljah in praznikih ostajajo zaprte trgovine, je še pojasnil Kacin.