Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Začenja se 3. faza gradnje pločnika Obrežje in obnova regionalne ceste

Piše: R.K.

Čas objave:
23.08.2022 12:32

Občina Brežice in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) nadaljujeta z uspešnim sodelovanjem pri obnovi regionalnih cest in gradnji pločnikov z namenom zagotoviti boljšo varnost za vse udeležence v prometu.

Pred začetkom del je gradnja 3. oz. zaključne faze pločnika na Obrežju skupaj z obnovo cestišča na regionalni cesti. Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, ta faza pločnika predstavlja odsek od pekarne Suban do nadvoz čez avtocesto. S to fazo se zaključuje projekt pločnika in obnove regionalne ceste, za kar sta si Občina Brežice in KS Jesenice na Dolenjskem že dolgo prizadevali.

Dela bodo obsegala izgradnjo pločnika v dolžini 290 m v naselju Obrežje z ureditvijo javne razsvetljave in odvodnjavanjem ter sanacijo vozišča regionalne ceste ob pločniku. Pogodbena vrednost projekta znaša dobrih 409.000 evrov, od tega bo Občina Brežice zagotovila 271.000 evrov, DRSI pa 138.000 evrov. Uvedba v delo je že narejena, začetek del na terenu se pričakuje v prihodnjih dneh, potekala bodo ob delni zapori ceste in naj bi bila zaključena v dveh mesecih.

1. in 2. faza izgradnje pločnika Obrežje sta bili narejeni v letu 2021 ob sanaciji regionalne ceste R3-675/148 Mokrice – Obrežje – Slovenska vas (odsek regionalne ceste od mejnega prehoda Slovenska vas do priključka za avtocesto v smeri Brežic) v dolžini 1,7 km. Poleg preplastitve regionalne ceste in izgradnje pločnika so bili urejeni tudi komunalni vodi, urejano odvodnjavanje in izvedba nove cestne razsvetljave. Vrednost projekta v 2021 je znašala dober milijon evrov, od tega je občina prispevala 397.000 evrov in DRSI 633.000 evrov.