Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Začenja se ETM v Sevnici

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
16.09.2021 06:00

Tudi Sevnica se pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti. Pripravljajo veliko zanimivih aktivnosti.

»Živi zdravo. Potuj trajnostno.« To je poziv jubilejnega, že 20. Evropskega tedna mobilnosti, ki ga praznujemo od 16. do 22. septembra. Tej vsakoletni akciji se z veseljem tudi letos pridružuje Občina Sevnica, ki skupaj z društvi in organizacijami pripravlja program vsebin ob tednu mobilnosti.

Posamezniki, skupine, razredi, ekipe, društva in organizacije – tudi letos vabljeni, da sodelujete v posebnem gibalnem izzivu in v spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/ , beležite pohode, spremljate število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov in sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij.

Jutranja vadba joge na prostem - vaje 1000 gibov bo potekala 16. in 17. ter od 20. do 22. septembra od 7.30 do 8. ure zjutraj na več lokacijah: na igrišču pri Športnem domu Sevnica, pri Srednji šoli Sevnica, pri gasilskem domu v Boštanju ter pri OŠ Krmelj. Vadbo bo izvajalo Društvo šola zdravja - podružnica Sevnica.

18. septembra ob 8. uri se obeta dogodek S kolesom ob Savi od Radeč do Brežic, ki ga pripravljajo Občine Sevnica, Radeče, Krško in Brežice. Zbor bo v Radečah pri TRC Savus.

Prav tako 18.9. bo od 9. do 12. ure na parkirišču pred HTC potekal Parkirni dan v Sevnici. Ob 9. uri bo Delavnica Ostanimo mobilni s prikazom vadbe 1000 gibov, med 9. in 12. uro pa bo delovala popravljalnica in izposojevalnica koles. Ob 10. uri bo sprejem kolesarjev na poti s kolesi od Radeč do Brežic, med 10. in 12. uro pa bo Mali Osteotlon. Omenjene aktivnosti pripravljajo Center za krepitev zdravja, Center za krepitev zdravja, Center za krepitev duševnega zdravja odraslih, Center za krepitev duševnega zdravja otrok in mladine, Društvo šola zdravja – podružnica Sevnica, Občina Sevnica
Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje – enota Sevnica, Kolesarski center Sevnica in Kolesarsko društvo Sevnica.

20. septembra bo ob 8. uri za člane Planinskega društva Lisca Sevnica pohod po sevniški okolici. Zbirno mesto je na parkirišču pri krožišču v Šmarju.

Prav tako 20. septembra ob 8. uri bo za člane Društva za preprečevanje osteoporoze - enota Sevnica pohod na grad Sevnica. Zbirno mesto je pri trgovini Kiwi Shop v naselju heroja Maroka.

21. septembra bo v organizaciji Občine Sevnica in Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje potekala delavnica z naslovom Urejenost infrastrukture in pogovor o problematičnih odsekih poti. delavnica bo v Kulturni dvorani Sevnica.

22. septembra ob 8. uro bo za člane Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje potekal pohod na Zajčjo goro. Zbirno mesto je na parkirišču pri križišču v Šmarju.

Posamezniki, skupine, razredi, ekipe, društva in organizacije – tudi letos vabljeni, da sodelujete v posebnem gibalnem izzivu in v spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/ , beležite pohode, spremljate število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov in sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij.