kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Začenja se komunalno opremljanje Cikave

Piše: R.K.

Čas objave:
07.07.2021 19:31

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes pred poslopjem podjetja Tabakum na Cikavi s članom uprave izbranega izvajalca del CGP d. d. Edom Škufco podpisal pogodbo za komunalno opremljanje poslovno industrijske cone Cikava.

Za projekt v skupni vrednosti nekaj več kot 2,9 milijona evrov (z DDV) je Mestna občina Novo mesto uspešno pridobila evropsko in državno sofinanciranje v skupni višini 2,3 milijona evrov. Uvedba v delo bo v teh dneh, prva faza pa bo predvidoma zaključena do maja prihodne leto. Po gospodarskih conah Brezovica in Livada s tem projektom Mestna občina Novo mesto nadaljuje s tretjo celovito prenovo gospodarskih con in s tem zagotavlja infrastrukturo, ki omogoča nadaljnji razvoj malim in srednjim podjetjem.

Ureditev poslovno industrijske cone na Cikavi zadeva dve fazi; v prvi gre za razširitev obstoječe ceste ter rekonstrukcijo obstoječega meteornega kanala med objektoma na Podbevškovi ulici 5 in 7. Med gospodarskim objektom Medle d.o.o. do izliva v potok Šajser bosta poleg rekonstrukcije potekali izgradnja nove meteorne kanalizacije in rekonstrukcija fekalnega kanala.

poslovno-industrijska-cona-cikava
Podpis pogodbe
MO NM


Kot je na podpisu pogodbe izpostavil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ima poslovno industrijska cona Cikava velik potencial v zaledju, hkrati pa v to območje prihaja tretja razvojna os, zato je bilo nujna nadgradnja obstoječe infrastrukture: »Projekt bo rešil problematiko kanalizacijskih vodov, prav s to infrastrukturo pa pripravljamo vso primerno podlago za bodoče investicije v coni, ki je danes pozidana šele med dvajsetimi in tridesetimi odstotki.«

Novomeški župan Gregor Macedoni o prenovi in širitvi poslovno-industrijske cone Cikava