Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Ljubljana

Začenja se poostren nadzor nad motoristi

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
17.07.2015 06:21

Policija začenja poostren nadzor nad motoristi, promet bodo nadzorovali tudi iz zraka.

Policija danes začenja tridnevni poostreni nadzor nad vozniki motornih koles in mopedov. Za ta konec tedna je pričakovati dopustniško gost promet, zato bodo policisti na nekaterih glavnih prometnicah v smeri proti morju in z morja v notranjost države promet nadzorovali tudi s helikopterjem.

Motoristična sezona je že v polnem teku, v času dopustov in ob lepem vremenu pa je na cestah pričakovati tudi več motoristov. Da bi čim bolje poskrbeli za njihovo varnost in varnost drugih prometnih udeležencev, bodo od danes do nedelje policisti opravljali poostren nadzor nad motoristi. V nadzorih bodo preverjali predvsem hitrost voznikov, njihovo psihofizično stanje, uporabo zaščitne čelade in tehnično brezhibnost vozil. To so namreč dejavniki, ki lahko bistveno povečajo možnost nastanka prometnih nesreč, pojasnjujejo na policiji.

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo izjemno previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in svojim sposobnostim. "Tudi drugim udeležencem v cestnem prometu, predvsem voznikom osebnih in tovornih avtomobilov, svetujemo previdnost. Spoštujte cestnoprometna pravila in bodite pozorni na večje število motoristov na cestah, ki jih zaradi neopaznosti lahko hitro spregledate," pozivajo na policiji.


V prvem polletju letošnjega leta je na slovenskih cestah umrlo že osem voznikov motornih koles, 91 se jih je hudo, 251 pa lahko telesno poškodovalo. Najpogostejša vzroka za prometne nesreče z najhujšimi posledicami še vedno ostajata neprilagojena hitrost in nepravilna stran oz. smer vožnje. Zadnja prometna nesreča s smrtjo motorista se je zgodila prav v četrtek popoldne v Črmošnjicah v občini Semiču, kjer je umrl 61-letni motorist, njegovo 60-letno sopotnico pa so huje poškodovano s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policija sicer načrtuje še en poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil, in sicer med 14. in 16. avgustom.

Za zagotavljanje varnosti, pretočnosti prometa in odkrivanje kršitev cestnoprometnih predpisov vseh udeležencev v prometu pa bo policija v soboto dopoldan in nedeljo popoldan promet nadzorovala tudi iz zraka. S helikopterjem bodo promet nadzorovali na relacijah Ljubljana-Postojna-Koper-Sečovlje-Dragonja-Šmarje-Koper, Postojna-Ilirska Bistrica-Ljubljana, Ljubljana-Celje-Maribor, Šentilj-Ptuj-Gruškovje, Maribor-Murska Sobota-Dolga Vas, Ljubljana-Novo mesto-Obrežje in Ljubljana-Kranj-predor Karavanke, še napovedujejo na policiji.