Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

Začetek urejanja komunalne infrastrukture na Senovem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
25.03.2021 12:21

V okviru projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju spodnje Save Občina Krško v tem letu nadaljuje z izgradnjo kanalizacije in priključkov na območju Senovega.

Župan občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha in direktorica podjetja AGM Nemec Maja Gerčer Špitalar so danes podpisali pogodbo za dela povečanja stopnje priključenosti na kanalizacijski sistem na Senovem.

Kanalizacija Senovo 2021 - 2023
Kanalizacija Senovo 2021 - 2023
Občina Krško

Dela se bodo po fazah na posameznih odsekih začela v aprilu in zaključila junija
2023. Skupna vrednost projekta znaša 1, 2 milijona evrov, od tega bo nekaj več kot 65 odstotkov sofinanciranih iz evropskega kohezijskega sklada in države.
Na ustrezno odvajanje in čiščenje odpadnih komunalnih voda bo do leta 2023 priključenih sedem ulic oziroma odsekov ulic. Po terminskem planu v letošnjem letu odseka Bohorske in Rudarske ceste, v letih 2021 in 2022 severni del Tomšičeve ceste, Cesta 3. julija in Cesta bratov Zorko, v letih 2022 in 2023 pa dva odseka na Cankarjevi cesti. Dela, ki bodo obsegala novogradnjo fekalne kanalizacije, na nekaterih odsekih tudi širokopasovne povezave in meteorne kanalizacije, bosta po odsekih izvajala družbi Kostak in AGM Nemec. Sicer pa občina z izgradnjo kanalizacije in priključkov v okviru projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju spodnje Save nadaljuje tudi v Leskovcu pri Krškem.