premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice

Zacvetele so japonske češnje

Piše: R.K.

Čas objave:
01.05.2022 07:00

V Grosuplju so zacvetele japonske češnje, ki so jih zasadili ob Adamičevi cesti v spomin na olimpijske in paraolimpijske igre v Tokiu 2020.

Konec oktobra lani je Občina Grosuplje ob Adamičevi cesti v Grosupljem v spomin na olimpijske in paraolimpijske igre v Tokiu 2020 ter na 30-letnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo, v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske in podjetjem Toyoto Adria, zasadili drevored kar 80 japonskih češenj »sakura«.

Takrat je predsednik uprave Toyote Adria Kensuke Tsuchiya povedal, da želijo v podjetju s to gesto prispevati tudi k družbeni blaginji, in da verjamejo, da bodo te češnje prebivalkam in prebivalcem Grosupljega prinesle lepe trenutke, veselje, da bodo ob njih uživali in se imeli lepo. »Sacura češnje so naša strast. Podarjamo vam jih iz srca, naj vam bo lepo zaradi njih,« je dejal.

Tudi Nj. eksc. g. Hiromichi Matsushima, veleposlanik Japonske v Sloveniji je povedal podobno in dejal, da naj s svojimi cvetovi vsako leto spominjajo na prijateljstvo Grosuplja z Japonsko.

Prišla je pomlad in tudi japonske češnje so zacvetele.

Drevored je bil zasajen v času olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu na Japonskem, v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, v času, ko obeležujemo 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo. V luči teh dogodkov tako cvetoče češnje predstavljajo tudi dobro sodelovanje in prijateljstvo med državama, Slovenijo in Japonsko, ter tudi med Evropsko unijo in deželo vzhajajočega sonca. Češnje prav tako ponazarjajo prijateljstvo in medsebojno spoštovanje narodov sveta ter mir v svetu.