andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Sevnica

Zadnja priložnost za ogled Prekletstvo Tritona v Sloveniji

Piše: R.K.

Čas objave:
02.05.2021 06:28

Perspektiven sevniški slikar Nik Anikis, ki je uspešno zaključil akademiji v Sloveniji in Italiji ter se izuril pri priznanih mojstrih postavlja na ogled svoje nagrajeno delo na sevniškem gradu.

Slednje je prejelo eno izmed najprestižnejših nagrad v svetovnem merilu - ARC staff award (New York) in bo maja odpotovalo v Ameriko. Ne zamudite zadnje priložnosti, da si ogledate to izjemno delo v živo in ste osupljeni nad tehnično dovršeno poetiko mladega slikarja, ki tokrat navdušuje z zgodbo ujetega odnosa v ledišču. Razstavo si na sevniškem gradu lahko ogledate le še do 16. maja, ogled pa je brezplačen.

Nik Anikis: "Zdi se mi neverjetno, ko uzrem svoje delo med sodobnimi umetniki, ki so mi v navdih že od nekdaj!".

Mag. Nik Anikis je Neo-renesančni slikar, ki artikulira skozi likovna dela premišljevanje o borbah in nasprotij intimnih globin posameznika. Zaznamujejo ga tehnična dovršenost in subtilni izraz lepote človeškega telesa, ki s svojo poezijo izraža velik spekter emocij in resnic. Z življenjskim poslanstvom je začel pri petih letih. Mojstril se je pri največjih mojstrih slikarstva in zaključil dve slikarski akademiji. Z več kot 11 leti slikarske izobrazbe, izliva na platno podobe, ki ganejo ljudi do solz. Razstavljal je na pomembnejših lokacijah po svetu, kot je New York ter bil za svoja dela nagrajen s prestižnimi nagradami. 

Nik Anikis Prekletstvo Tritona
Nik Anikis Prekletstvo Tritona
Nik Anikis

Slikarstvu je postal predan pri svojih petih letih 

Magister slikarstva je slikarsko pot začel v zgodnjem otroštvu, ko je pri petih letih začutil željo po izražanju svojega notranjega sveta. Čopič in platno sta ga vodila v uk k vrhunskim slikarjem v Italijo, Španijo, na Nizozemsko, Češko, v Francijo in Anglijo, kjer je osvojil spretnosti slikarskih tehnik, s katerimi danes ustvarja tehnično dovršena in večkrat mednarodno nagrajena slikarska dela. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani se je navdušil nad klasičnimi in realističnimi metodami slikanja in risanja, zato se je odločil za študij v Firencah na Angel Academy, kjer je uspešno zaključil vse tri letnike. Svojo pot je nadaljeval s poučevanjem na zasebni akademiji na Nizozemskem in
leta 2016 iz slikarstva magistriral v Ljubljani. Njegova platna, predstavljena na številnih razstavah doma in po svetu, lahko do neke mere uvrstimo v neorenesančni imaginativni realizem, ki ga avtor mojstrsko nadgrajuje z motiviko vizionarskega slikarstva. Svoje poslanstvo slikarja dojema kot vizionarsko delo, s katerim želi izraziti globje resnice človeka, univerzuma, resnice prebujenja in veličastne lepote človeštva, ki izvira iz nepredvidljivega razmerja med temnimi in svetlimi potenciali posameznika. Navdihujeta ga tehnična dovršenost in subtilni izraz lepote človeškega telesa, ki s svojo poezijo izraža velik spekter emocij in resnic.