Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Zaklepajte vikende

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.05.2013 13:07

Začenja se sezona frekvenčnih obiskov počitniških hišic, nažalost pa tudi obiskov nepovabljenih gostov, medtem ko nas ni doma.

PU Novo mesto je nazadnje ukrepala v naslednjih primerih vlomov in tatvin.

Med 10. 5. in 13. 5. je na parkirnem prostoru v Straži nekdo iz dveh rezervoarjev tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 900 litrov goriva.

Na gradbišču v okolici Novega mesta je neznanec vlomil v zabojnik in odtujil dve motorni žagi, udarno kladivo in električne vodnike. Škode je za okoli 4000 evrov.

S streh objektov v okolici Dolenjskih Toplic in Trebnjega je med 10. 5. in 13. 5. nekdo odtujil bakrene žlebove in obrobe. Škode je za okoli 1500 evrov.

V noči na 13. 5. je v okolici Novega mesta neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil dvanajst zabojev piva.

V okoli Stopič je med 12. 5. in 13. 5. nekdo v vinogradu porezal sedemdeset vinskih trt. Lastniku je povzročil za okoli 300 evrov škode. V vinogradu v okolici Novega mesta je nekdo porezal in odtujil žice. Škode je za okoli 400 evrov.


Na Selah pri Ratežu je v noči na 13. 5. neznanec iz garaže odtujil bakren kotel za žganjekuho. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 2000 evrov.

V okolici Novega mesta je med 10. 5. in 13. 5. nekdo vlomil v počitniško hišo in poškodoval vrata. Povzročil je za okoli 500 evrov škode.

V okolici Črnomlja je nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil motorno žago, posodo z gorivom, živila in električne vodnike. S tatvino in vlomom je povzročil za 1400 evrov škode.

V okolici Sevnice je med 11. 5. in 13. 5. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je dve motorni žagi, električno žago in meso iz dveh zamrzovalnih skrinj. Škode je za okoli 2500 evrov.

V noči na 14. 5. je v Krmelju nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil je gotovino in tobačne izdelke in povzročil za 560 evrov škode.