žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Novice

ZAKLJUČEK NATEČAJA - KER NAM JE MAR

Piše: RK Novo mesto

Čas objave:
27.11.2017 13:20

Na Območnem združenju RK Novo mesto so v začetku letošnjega let razpisali natečaj za osnovnošolske razglednice z naslovom Ker nam je mar.

Učenci naj bi likovno ustvarjali na temo humanitarnosti in napisali sporočilo, ki bi prejemnikom prehranskih paketov polepšalo dan. Na natečaj se je odzvalo 12 osnovnih šol in 4 dnevni centri s 323 izdelki. Sodelovali so učenci od 1. Do 9. razreda. 21. 11. 2017 je strokovna komisija pregledala izdelke in pri izboru upoštevala kriterije, ki smo jih razpisali v natečaju. Učenci naj bi predstavili temo na ustvarjalen, domiseln, doživet in prepričljiv način. Likovna naloga naj bi bila usklajena z razvojno stopnjo učencev, sporočilo izvirno in skladno z risbo, tehnična izvedba primerna.

Komisija je izbrala 15 razglednic, ki jih je izdelalo 16 učencev od 1. do 9. razreda. Nagrajeni učenci obiskujejo OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Bršljin, OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Brusnice, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Škocjan, OŠ Šmarjeta in Dnevni center Brezje (DRPD).

V tednu Rdečega križa bodo učenci in mentorji prejeli priznanja in nagrado - enodnevni izlet na Debeli rtič. Izbrane razglednice bomo natisnili in dodali v prehranske pakete, decembra pa tudi razstavili v prostorih Humanitarnega centra.