Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Zaključek projekta Rusalka

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2023 08:36

Partnerstvo projekta Oživitev življenja ob in v reki Temenici (akronim Rusalka) je v maju 2023 izvedlo še zadnje, sklepne korake znotraj začrtane časovnice predvidenih aktivnosti projekta.

Izmed mnogih aktivnosti in rezultatov projekta Rusalka, ki so javnosti prosto dostopni za
nadaljnjo uporabo so zagotovo najpomembnejši sledeči. Nastala je nova aplikacija za raziskovanje Temenice - Temenica, Majhna reka velikih skrivnosti, sanirano degradirano območje opuščene bencinske črpalke, ki je postalo novo postajališče za avtodome in vstopna točka za raziskovanje Temenice, nov didaktični priročnik za učitelje in prijatelje reke Temenice ter ostalih rek, zbornik literarnih prispevkov učencev OŠ Trebnje, video prispevek OŠ Trebnje o raziskovanju reke Temenice skozi delavnice v sklopu projekta, številna fotografska in likovna dela o Temenici, ki so nastala v sklopu fotografskega in likovnega natečaja Rusalka in medgeneracijski dogodek Dan Temenice, ki so ga letos izvedli drugič in je obsegal pestre aktivnosti za ozaveščanje o pomenu ohranjanja reke Temenice.

Partnerji projekta,Občina Trebnje, OŠ Trebnje, Društvo Praetorium Latobicorum in Cementni izdelki Gorec d.o.o. so v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vložili veliko energije in dela v skupni projekt. Čeprav se projekt uradno zaključuje, pa že načrtujejo dodatne aktivnosti vezane na projekt. Med drugim bodo to nadaljnje razstave fotografskih in likovnih del Rusalka, izdaja zbornika literarnih prispevkov v zborniku z naslovom Temenica, reka, ki govori.