Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

FOTO: Zaključen projekt dogradnje Vrtca Ciciban Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2021 15:30

Z zaključnimi ureditvami, umestitvijo opreme in pridobitvijo uporabnega dovoljenja je pri zaključku projekt dozidave največjega vrtca v občini, Vrtca Ciciban Sevnica.

Nova pridobitev zajema tri nove igralnice, vključno s sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso. Vrednost novogradnje znaša 887 tisoč evrov, opreme pa 71 tisoč evrov. Selitev v nove prostore bo v ponedeljek, 19. aprila.

Programi predšolskega varstva v sevniški občini delujejo na osmih lokacijah. Število vpisanih otrok v vrtce se vsako leto viša. Za primerjavo: v šolskem letu 2012/2013 je bilo v sevniških vrtcih 34 oddelkov, trenutno pa je oddelkov 45. V vrtce je vpisanih največ otrok doslej, 780. Če je bila pred desetletjem vključenost vseh predšolskih otrok v občini Sevnica v vrtce okrog 65-odstotna, ta odstotek sedaj znaša okrog 85 odstotkov. Ta odstotek sovpada s slovenskim
povprečjem vključenosti otrok v vrtce. Nacionalni cilj in pa tudi cilj sevniške občine je, da bo delež v vrtce vključenih otrok od 90 do 95 odstotkov. Ocenjujejo, da bo v sevniški občini to doseženo v nekaj letih.

Cilj je, da se staršem predšolsko varstvo omogoča na čim krajših razdaljah. Zelo pomembno pa je tudi, da so objekti dobro izkoriščeni in oddelki optimalno napolnjeni, saj je le tako mogoče vzdrževati sprejemljivo ceno tako za starše kot tudi za občinski proračun. Izhajajoč iz podatkov o stalni rasti deleža vključenih otrok v vrtce je dodatne prostore predšolskega varstva potrebno zagotavljati stalno, ob upoštevanju projekcij. Večje potrebe po kapacitetah so, poleg Sevnice in Boštanja, tudi na Blanci.