hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Velenjska letalnica: ravno prav visoka, da imašcmok v grlu, a polet je enkratna izkušnja Odkrito.si

LETIJO, LETIJO ... POČITNICE!

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Novice Sevnica

FOTO: Zaključen projekt dogradnje Vrtca Ciciban Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2021 15:30

Z zaključnimi ureditvami, umestitvijo opreme in pridobitvijo uporabnega dovoljenja je pri zaključku projekt dozidave največjega vrtca v občini, Vrtca Ciciban Sevnica.

Nova pridobitev zajema tri nove igralnice, vključno s sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso. Vrednost novogradnje znaša 887 tisoč evrov, opreme pa 71 tisoč evrov. Selitev v nove prostore bo v ponedeljek, 19. aprila.

Programi predšolskega varstva v sevniški občini delujejo na osmih lokacijah. Število vpisanih otrok v vrtce se vsako leto viša. Za primerjavo: v šolskem letu 2012/2013 je bilo v sevniških vrtcih 34 oddelkov, trenutno pa je oddelkov 45. V vrtce je vpisanih največ otrok doslej, 780. Če je bila pred desetletjem vključenost vseh predšolskih otrok v občini Sevnica v vrtce okrog 65-odstotna, ta odstotek sedaj znaša okrog 85 odstotkov. Ta odstotek sovpada s slovenskim
povprečjem vključenosti otrok v vrtce. Nacionalni cilj in pa tudi cilj sevniške občine je, da bo delež v vrtce vključenih otrok od 90 do 95 odstotkov. Ocenjujejo, da bo v sevniški občini to doseženo v nekaj letih.

Cilj je, da se staršem predšolsko varstvo omogoča na čim krajših razdaljah. Zelo pomembno pa je tudi, da so objekti dobro izkoriščeni in oddelki optimalno napolnjeni, saj je le tako mogoče vzdrževati sprejemljivo ceno tako za starše kot tudi za občinski proračun. Izhajajoč iz podatkov o stalni rasti deleža vključenih otrok v vrtce je dodatne prostore predšolskega varstva potrebno zagotavljati stalno, ob upoštevanju projekcij. Večje potrebe po kapacitetah so, poleg Sevnice in Boštanja, tudi na Blanci.