bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Krško

FOTO: Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2021 11:26

Včeraj so uradno namenu predal obnovljeno Ulico Anke Salmič v Leskovcu pri Krškem. Njena rekonstrukcija je potekala od leta 2018 in sicer v dveh fazah.

Kot je ob krajši slovesnosti dejal župan mag. Miran Stanko, je Občina Krško za celotno obnovo, ki je v obeh fazah obsegala ureditev fekalne in meteorne kanalizacije, širokopasovnih povezav, vodovoda, pločnikov in javne razsvetljave, iz proračuna namenila nekaj več kot 1,3 milijona evrov.

zaključena-rekonstrukcija-ulice-anke-salmič-v-leskovcu
Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu
Občina Krško

Prva faza, ki se je začela v letu 2018, je obsegala obnovo ulice od odcepa z Ulico 11. novembra do odcepa s Sejmiško ulico v skupni dolžini okoli 540 metrov, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije, širokopasovnih povezav, obnovo vodovoda, pločnikov in javne razsvetljave. Rekonstrukcija druge faze pa se je začela avgusta lani, in sicer v dolžini okoli 600 metrov od priključka za Sejmiško ulico do zaključka naselja v smeri Senuš, t.j. do odcepa za naselji Loke in Volovnik. Tudi v tej fazi je občina uredila fekalno in meteorno kanalizacijo, širokopasovne povezave, vodovod, pločnike in javno razsvetljavo, del pa so obsegala še razširitev in obnovo odcepa z Grebenčevo cesto, ureditev odcepa ulice Anke Salmič (JP 693903) v dolžini ca. 40 metrov (do hišnih številk Anka Salmič 39A, 41A), odcep ulice Anke Salmič (JP 695904) v dolžini cca 30 metrov (do hišnih številk Anka Salmič 43A, 45A), ureditev Gozdne poti do odcepa z Brezinsko potjo v dolžini ca. 90 metrov, ureditev odcepa ulice Anke Salmič (JP 693902) v dolžini ca. 80 metrov (do hišne št. Ulica Anke Salmič 58a), uredili nov enoten izgled obstoječih zidov, na koncu ulice proti Senušam pa zgradili nov zid v dolžini 30 metrov. S tem se je izboljšala stabilnost brežine ter varnost vseh udeležencev v prometu zaradi izboljšane vidljivosti.

zaključena-rekonstrukcija-ulice-anke-salmič-v-leskovcu
Zaključena rekonstrukcija Ulice Anke Salmič v Leskovcu
Občina Krško

Novo pridobitev v krajevni skupnosti je pozdravil tudi predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec. Krajšo slovesnost je povezovala Klavdija Mirt, za kulturni program pa so s pesmijo in glasbo poskrbeli učenke in učenci OŠ Leskovec pri Krškem, ki so se ob koncu tudi simbolno zapeljali po obnovljeni ulici.