cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Krško

Zaključni kviz Mladi genialci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.02.2016 06:58

V Kulturnem domu Krško se bo ob 12. uri začel zaključni kviz Mladi genialci, ki ga organizirata podjetji Gen energija in Nuklearna elektrarna Krško.

"S projektom »Mladi genialci« želimo mlade spodbuditi k poglobljenemu proučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti," so zapisali v Organizacijskem odboru tekmovanja. Četrto leto zapored ga organizirata podjetji GEN energija in NEK. Lani so se na tekmovanju pomerili učenci osmih in devetih razredov posavskih osnovnih šol, letos pa se bodo v znanju pomerili dijaki slovenskih elektrotehniških šol in tehniških gimnazij.

Prijavljenih je 128 dijakov tretjih in četrtih letnikov iz 18 od skupno 24 tehničnih srednješolskih programov iz celotne Slovenije (dijaki in mentorji iz Maribora, Novega mesta, Raven na Koroškem, Pirana, Ljubljane, Ptuja, Celja, Trbovelj, Krškega, Velenja in Kranja). Priprave so potekale v Informacijskem središču GEN v Krškem, poleg tega pa so dijaki svoje znanje nadgrajevali s posebej pripravljenim strokovnim gradivom, s pomočjo knjige Trajnostna energija – brez razgretega ozračja in spletnega stičišča o energiji ter energetiki eSvet.


V decembru so izvedli tudi šolsko tekmovanje, s pomočjo katerega so se oblikovale ekipe treh najuspešnejših dijakov, ki se bodo potegovali za najboljša mesta v prihajajočem kvizu. "Tekmovanje Mladi genialci je odlična priložnost za povezovanje znanja, idej in izkušenj, hkrati pa z njim spodbujamo zanimanje za tehniko in naravoslovje", so še zapisali organizatorji tekmovanja.