Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Semič

Žan, Jakob in Matic imajo sporočilo za nas

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2021 10:33

Naš modri planet, je najbolj čudovito možno okolje. Njegovo življenje je naše življenje. Njegova prihodnost je naša prihodnost. (Dalaj Lama).

V naše uredništvo smo prejeli "pismo" učencev 7. a razreda Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič, pod katerega so se podpisali trije učenci in ga objavljamo v celoti:

"V tem tednu bo DAN ZEMLJE. Dan zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža dneva zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. Tudi mi na naši šoli si želimo kar se da bolje poskrbeti za dobro osveščanje glede varovanja okolja.

Dan Zemlje
Dan Zemlje
Pixabay

Zaradi našega neodgovornega ravnanja je naš planet vedno bolj onesnažen in na določenih delih tudi zanemarjen. Želimo si, da vsaj malo izboljšamo trenutno stanje v okolici naših domov, zato vas spodbujamo, da se ob dnevu Zemlje z družino odpravite na sprehod in pobirate smeti, ki jih opazite v naravi. Spodbudite tudi svoj razred in očistite okolico naše šole.

Vsak posameznik lahko prispeva svoj delček k čisti okolici, a s skupnimi močmi lahko rešimo naš planet in ga naredimo bolj čistega, zdravega in ljudem prijaznega.

V sodelovanju s projektnim timom POGUM in EKO ŠOLA vas spodbujamo, da se akciji odzovete in naredite nekaj koristnega za naš planet," so v pismu še zapisali učenci 7. a razreda Žan Pašič, Jakob Malnarič in Matic Vlahovič.