kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Zapade lahko do pol metra snega

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2012 08:50

Zvečer in ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Tudi po nižinah Primorske bo večinoma snežilo. Na JV države lahko zapade tudi do 45 centimetrov snega.

V notranjosti države se bodo centimetri hitro nabirali, največ snega bo padlo na J in JV, predvidoma okrog 45 cm, najmanj pa na skrajnem SZ in SV, od 10 do 20 cm. Padavine bodo jutri proti večeru slabele.

Ob napovedanem sneženju in spremenjenih voznih razmerah policisti opozarjajo na večjo previdnost na cestah.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Zvečer bo v zahodnih krajih že rahlo snežilo, le ob morju bo predvsem deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 5 stopinj C.
Ponoči se bo sneženje okrepilo in razširilo nad vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deloma snežilo, deloma deževalo.


Jutri bo oblačno s sneženjem, ki bo čez dan slabelo in do večera od zahoda ponehalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Temperature bodo od -3 do -7, na Primorskem okoli 1 stopinje C.

Obeti


V nedeljo se bo od zahoda zjasnilo, še bo mrzlo. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodni veter. V ponedeljek zjutraj bo večinoma jasno, jutro bo mrzlo. Čez dan se bo od severa pooblačilo in popoldne bo ponekod rahlo snežilo.