vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

fred-astaire Odkrito.si

Tako življenje je imel, preden je postal ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Novice Novo mesto

Zapadel je prvi sneg, v zimskih razmerah previdno na pot

Piše: STA

Čas objave:
13.12.2019 06:06

Ponekod na jugu države je sneg včeraj že pobelili nižine, padavine so zajele tudi osrednji del države. Proti večeru se je rahlo sneženje razširilo nad večji del Slovenije. Ponekod, predvsem na jugu, je zapadlo okoli pet centimetrov snega. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti v prometu.

V petek zjutraj in večji del dopoldneva padavin po napovedi meteorologov ni pričakovati. Bo pa nad naše kraje z vetrovi južnih smeri postopno že začel dotekati toplejši zrak. Sredi dneva se bodo nad zahodno Slovenijo začele pojavljati rahle do zmerne padavine, ki se bodo širile v notranjost.

Bolj intenzivno dogajanje pa meteorologi pričakujejo v večernem času, ko bo nad Slovenijo izrazitejša fronta, ki pa se bo dokaj hitro pomaknila preko države. Padavine bodo v prvem delu noči na soboto najprej ponehale na zahodu, v drugem delu pa tudi na vzhodu in jugu države.

Napovedati količino snega po nižinah je tudi tokrat težavno delo, so zapisali na agenciji za okolje. Predvsem v višje ležečih krajih na severu bo zelo verjetno večinoma snežilo, medtem ko lahko drugje po Sloveniji pričakujemo deloma dež, deloma sneg. Padavine bodo šibkejše na severovzhodu, zato bo tam po nižinah večinoma deževalo.

Nad osrednjo Slovenijo bo verjetno večinoma snežilo. Skupna količina padavin bo najvišja na jugu. Največ snega bo predvidoma padlo v nekoliko višjih legah na Notranjskem in Kočevskem.

V prvem delu noči na soboto bo za nekaj ur zapihala zmerna do močna burja, drugje po Sloveniji pa okrepljen severnik.