finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Jana Koteska Njena.si

Jana Koteska drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Novo mesto

Zapadel je prvi sneg, v zimskih razmerah previdno na pot

Piše: STA

Čas objave:
13.12.2019 06:06

Ponekod na jugu države je sneg včeraj že pobelili nižine, padavine so zajele tudi osrednji del države. Proti večeru se je rahlo sneženje razširilo nad večji del Slovenije. Ponekod, predvsem na jugu, je zapadlo okoli pet centimetrov snega. Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti v prometu.

V petek zjutraj in večji del dopoldneva padavin po napovedi meteorologov ni pričakovati. Bo pa nad naše kraje z vetrovi južnih smeri postopno že začel dotekati toplejši zrak. Sredi dneva se bodo nad zahodno Slovenijo začele pojavljati rahle do zmerne padavine, ki se bodo širile v notranjost.

Bolj intenzivno dogajanje pa meteorologi pričakujejo v večernem času, ko bo nad Slovenijo izrazitejša fronta, ki pa se bo dokaj hitro pomaknila preko države. Padavine bodo v prvem delu noči na soboto najprej ponehale na zahodu, v drugem delu pa tudi na vzhodu in jugu države.

Napovedati količino snega po nižinah je tudi tokrat težavno delo, so zapisali na agenciji za okolje. Predvsem v višje ležečih krajih na severu bo zelo verjetno večinoma snežilo, medtem ko lahko drugje po Sloveniji pričakujemo deloma dež, deloma sneg. Padavine bodo šibkejše na severovzhodu, zato bo tam po nižinah večinoma deževalo.

Nad osrednjo Slovenijo bo verjetno večinoma snežilo. Skupna količina padavin bo najvišja na jugu. Največ snega bo predvidoma padlo v nekoliko višjih legah na Notranjskem in Kočevskem.

V prvem delu noči na soboto bo za nekaj ur zapihala zmerna do močna burja, drugje po Sloveniji pa okrepljen severnik.