Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Zapelji me slastno!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2016 19:27

Že beseda afrodiziak se zdi magična. Ljubimci so se že od nekdaj zanašali na ljubezenske napoje, ki naj bi jim pomagali osvojiti srce ljubljene osebe. Za afrodiziake so takrat veljale tiste snovi, ki so bile zelo redke in so po obliki spominjale na spolne organe.

Učinek afrodiziaka pa lahko ima tudi pripravljanje hrane za drugega ali skupaj z njim, pa naj gre za večerjo ali samo kozarec sveže iztisnjenega soka. Pripravljanje hrane za ljubo osebo nosi sporočilo: "Ljubim te. Želim si te. Vreden/vredna si mojega truda." Preberite, kateri so najpogostejši afrodiziaki v prehrani.

Ostrige

So eden najbolj znanih in najbolj učinkovitih afrodiziakov. Simbolizirajo življenjsko moč in strast za vse, ki se razvajajo z njimi. Njihova moč je največja, če posesamo surove neposredno iz školjčne lupine. V tej obliki najbolj spominjajo na ključne telesne organe in so najbolj učinkovite v zbujanju spolne sle. Če vam sam videz ostrig ni dovolj, razmislite o njihovih sestavinah, ki blagodejno vplivajo na telo: imajo zelo malo maščob ter veliko sestavljenih sladkorjev in beljakovin. Vsebujejo tudi veliko cinka, ki je neobhodno potreben za tvorbo hormona testosterona.

Čokolada
Azteki in Maji so prvi odkrili afrodizične lastnosti čokolade, ko so praznovali čas obiranja kakavovih zrn, ki so ga popestrili z divjimi orgijami. Azteški vodja Montezuma je vsak dan spil kar 50 kozarcev čokolade, da je lahko zadovoljil svoj harem s šeststotimi ženami.
Čokolada je torej preizkušena hrana za ljubimce, kar ji priznavajo celo znanstveniki. Poleg kofeina, ki ima poživljajoč učinek, je v čokoladi tudi pea (feniletilamin), to je molekula, ki kroži po naši krvi tudi takrat, ko smo zaljubljeni.

Posušena ostra paprika
Ljudje že dolgo verjamejo, da ostra paprika vsebuje celo paleto afrodizičnih učinkovin. Ko jo zaužijemo, nam kri hitreje steče po žilah, srce nam pospešeno bije, zardimo, razširijo se žile in začnemo se potiti. Vse te reakcije so na las podobne tistim, ki jih doživimo med ljubezenskimi igricami, pa naj bo to samo poljub za lahko noč ali hiter seks med odmorom za kosilo.

Med
Že od nekdaj je bil med znamenje ljubezni, spolnosti in čutnosti, kar omenja tudi Kamasutra. Med oskrbi telo z lahko razgradljivimi sladkorji, ki se zlahka pretvorijo v energijo, pŽe beseda afrodiziak se zdi magična. Ljubimci so se že od nekdaj zanašali na ljubezenske napoje, ki naj bi jim pomagali osvojiti srce ljubljene osebe. Za afrodiziake so takrat veljale tiste snovi, ki so bile zelo redke in so po obliki spominjale na spolne organe.


sihološko pa deluje tako, da spodbuja čutnost. Že beseda med spominja na nekaj mokrega, lepljivega, gostega in sladkega.

Pinjole
V jedrih pinijevih storžev se skrivajo občutljivi oreščki. Pinjole vsebujejo dve tretjini maščob, preostanek pa so beljakovine in precej sladkorjev, saj so najslajša jedrca takoj za indijskimi oreščki. Imajo tudi veliko železa, fosforja, nekatere vitamine skupine B in vitamin E. Pinjole dobro vplivajo na prebavo in dihalne poti, povečevale pa naj bi tudi željo po spolnosti. Vsekakor jih je vredno poskusiti.

Avokado
Avokado ima zanimivo obliko, lupino, ki spominja na kuščarjevo kožo, pod njo pa kremasto, masleno vsebino. Če ga prerežemo na pol, nas njegova hruškasta simetrija spominja na mehke ženske obline. V azteški kulturi so avokado imenovali po moških modih in tako globoko verovali v njegovo moč, da so prepovedali vsem devicam v vasi, da bi prišle iz hiš, kadar so nabirali avokado.
V današnjih časih ga najdemo v številnih jedeh, device pa imajo do njega veliko lažji dostop kot v davnih časih.

Fige
Majhen sadež hruškaste oblike in čudovitega okusa ima lahko veliko barv, njegova lupina je svetlo zelena do škrlatno črna, meso pa rumenkasto do temno rdeče. Kakšna je šele na dotik! Če figo prerežemo z nožem, ta drsi skoznjo kot skozi maslo. Drobna užitna semena se skrivajo v plasteh okusne vsebine sočne fige, ki simbolizira mehak svet notranjih občutij. Ko jeste figo, okušate zgodovino - Kleopatro, Dionizove orgije, rimske večere poezije … In ko njen sok zdrsi po vašem jeziku, okušate čisto, mladostno čutnost.

Beluši
Ta veličastna stebla so dobila svoj status afrodiziaka v teoriji, znani kot zakon podobnosti, ki pravi, da če je ena stvar videti kot druga ali spominja nanjo, lahko pomaga ali izboljša tisto stvar, kateri je podobna. Beluši so kljub svoji tankosti čudovit falični simbol. Veliki francoski ljubimci so večer pred poroko pojedli tri obroke belušev.
Danes vemo, da so beluši obogateni s kalijem, fosforjem, kalcijem in vitaminom E in nam ponujajo dodatno energijo in željo po ljubezni. Poleg tega omogočajo dobro delovanje mehurja in ledvic ter spodbujajo delovanje in proizvodnjo hormonov.