Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

Zapora ceste Žužemberk - Novo mesto

Piše: Občina Žužemberk

Čas objave:
24.09.2019 10:54

Zaradi izgradnje vodovoda bo od tega petka, 27. septembra zaprta cesta Žužemberk – Novo mesto, na odseku Dvor – Drenje. Popolna, 24 urna zapora ceste bo od petka, 27. septembra, od 7. ure zjutraj, pa do 10. oktobra, do 15. ure.

Napovedana cestna zapora sodi v okvir izgradnje suhokrajnskega vodovoda (Projekt Oskrba s pitno vodo Suhe krajine), ki je v zaključni fazi.

Odsek oziroma povezava Dvor – Drenje je zadnji in hkrati najzahtevnejši del vodovoda, ki zahteva pri sami izgradnji še posebno skrb za varno izgradnjo.

Čeprav se vodovod gradi že od leta 2014, je bila izgradnja omenjenega odseka predvidena kot zadnja. Ob načrtovanju posega se je odpiralo več možnosti za zagotovitev varnosti na državni cesti med Dvorom in Sotesko, vendar pa nobena od mogočih rešitev ni varnejša od popolne zapore ceste, ki je v danem primeru najbolj optimalna, saj ne bo ogrozila nobenega človeškega življenja, sporočajo z Občine Žužemberk kjer še zagotavljajo, da se bodo izvajalci potrudili, da bodo zadevno traso čimprej izkopali in tako končali z deli v najkrajšem možnem času. "Na občini se zavedamo nevšečnosti, ki bodo povzročene uporabnikom ceste, vendar pa prosimo za razumevanje, saj je ukrepanje s popolno zaporo edino možno in najvarnejše ravnanje, do katerega je moralo priti,"so še sporočili.